Αντιπροσωπεία Πανεπιστημίων των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Επίσκεψη στο πλαίσιο της Συνόδου «Φάρος 2022» 

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς υποδέχτηκε αντιπροσωπεία δέκα πανεπιστημίων των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου «Φάρος 2022: Συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης», μια πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη των ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Καθηγητής Μιχάλης Σφακιανάκης υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία και στις συνομιλίες παρευρέθηκαν οι Προέδροι των Ακαδημαϊκών Τμημάτων και ο Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης του Ε.Λ.Ι.Δ.Ε.Κ. Καθηγητής Δημήτρης Βέργαδος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τα πανεπιστήμια California Polytechnic State University, Johns Hopkins University, Lehigh University, Michigan State University, Roger Williams University, Rutgers University, University of Cincinnati, University of Delaware, University of Kentucky και το York College of Pennsylvania.

Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομη παρουσίαση του Ακαδημαϊκού κύκλου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της έντονης εξωστρέφειάς του, που έχει ήδη παράγει πολλές εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες με φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλο το κόσμο, από τον Καθηγητή Μιχάλη Σφακιανάκη.

Η Καθηγήτρια Becky Spritz Senior Associate Dean of the School of Social and Natural Sciences του Πανεπιστημίου Roger Williams, ως επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας αναφέρθηκε στους προσδοκώμενους στόχους της συνάντησης εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς.

Ακολούθησε συνεδρία ερωταποκρίσεων με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων και ο διάλογος αποδείχθηκε ιδιαίτερα γόνιμος σε ζητήματα συνεργασίας στο πλαίσιο κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, αμοιβαίων ανταλλαγών φοιτητών/προσωπικού, συν επίβλεψή διπλωματικών ή/και μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών, Πρακτικής Άσκησης, Summer Schools, διαλέξεων διακεκριμένων μελών ΔΕΠ των δύο χωρών, κ.ά.

eep logo