Ξεκίνησε το νέο βρεφικό τμήμα στον παιδικό σταθμό Κρώσφηλδ

Από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο βρεφικό τμήμα, στον παιδικό σταθμό Κρώσφηλδ. Με αυτό το τμήμα των 14 βρεφών και την απορρόφηση από τα βρεφικά τμήματα των υπόλοιπων σταθμών, ολοκληρώνεται η τοποθέτηση και φιλοξενία των βρεφών, των δημοτών που είχαν κάνει αίτηση για να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στα βρεφικά τμήματα.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται συνολικά 240 βρέφη στους βρεφικούς σταθμούς στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Σε σταθμούς χωρίς κενά σε διδακτικό προσωπικό, αντιθέτως με πλήρη κάλυψη των θέσεων. Χωρίς τροφεία και με παιδαγωγικά προγράμματα που στοχεύουν και θέτουν ως προτεραιότητα την φροντίδα και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας "Οι ανάγκες της πόλης σίγουρα είναι μεγάλες και οι υποχρεώσεις που απορρέουν έχουν προτεραιότητα. Με γνώμονα αυτό καταφέραμε και δημιουργήσαμε υποδομές στο σταθμό Κρώσφηλδ και εξοπλίσαμε ένα σύγχρονο βρεφικό τμήμα που είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς μας φίλους.

Σίγουρα ακόμη πολλά μπορούν να γίνουν. Με αυτή τη λογική, ξεκινάμε ένα μεγάλο βρεφονηπιακό σταθμό στο πρώην εργοστάσιο του Καχραμάνογλου, όπως και έναν ακόμη στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, καλύπτοντας το κενό στην περιοχή της Αμφιάλης. Η παρούσα δημοτική αρχή εργάζεται, σχεδιάζει και υλοποιεί με σκοπό να είναι διαρκώς κοντά στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους".

eep logo