Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στην τελετή υποδοχής

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στην υποδοχή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στην πόλη μας.


Το μοναδικό αυτό κειμήλιο, το οποίο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά με πλοίο του Λιμενικού Σώματος συνοδεία του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθος πιστών.

Στην τελετή από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, κα Κυριακή Μπουρδάκου, κα Αντωνία Καρακατσάνη, κ. Δημήτρης Καρύδης, κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, κ. Δημήτρης Αράπης και ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.
Ακολούθησε πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου η Αγία Ζώνη τέθηκε σε προσκύνηση.

Η Αγία Ζώνη φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, είναι το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από τον επίγειο βίο της Παναγίας και εξέρχεται για πρώτη φορά από το Άγιον Όρος μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, κατά την υποδοχή της Αγίας Ζώνης στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τόνισε στον χαιρετισμό του:
«Yποδεχόμαστε στον Πειραιά για πρώτη φορά ένα πολύ σημαντικό κειμήλιο με μεγάλη αξία για την πίστη μας, για την Ορθοδοξία: την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Είναι το μοναδικό κειμήλιο, το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας και φυλάσσεται από τον 14ο αιώνα στη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος.
Κάθε φορά που βγαίνει από το Άγιο Όρος, σε κάθε πόλη που μεταφέρεται για προσκύνηση, προσελκύει χιλιάδες πιστών, καθώς σε δύσκολες περιόδους, σε δύσκολες προσωπικές ή οικογενειακές στιγμές δίνει ανάταση στους πιστούς.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα παραμείνει στην πόλη μας έως τις 13 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, o οποίος θα είναι 24 ώρες ανοιχτός για προσκύνηση.
Εκ μέρους όλων των Πειραιωτών θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ για τις άοκνες προσπάθειες του να έρθει στον Πειραιά το ιερό αυτό κειμήλιο, καθώς και τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, αλλά και τον κ. Μαρτίνο για τη συμβολή τους στην έλευση της Αγίας Ζώνης στην πόλη μας. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την πόλη μας, όλος ο Πειραιάς θα «αγκαλιάσει» αυτές τις ημέρες τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Σας ευχαριστώ».