Ο Πειραιάς, το Αμβούργο και μια ξαφνική δικαστική απόφαση

Μια... σύμπτωση

H απόφαση του ΣτΕ για το master plan της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, καθυστερούσε αρκετούς μήνες. Γκρίνιαζαν όλοι στο λιμάνι, ειδικά για όσα οι Κινέζοι δεν δεσμεύονταν να κάνουν. Εν πάση περιπτώσει χθες βγήκε η δικαστική απόφαση που έκρινε νόμιμο το ΠΔ για το master plan με την υποσημείωση να εκπονηθεί ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής.

Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης του λιμανιού, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση για τον κυκλοφοριακό φόρτο γιατί δεν μπορεί σε βάρος του Πειραιά και των κατοίκων να γίνουν επενδύσεις.

Και πάμε τώρα στην επένδυση που έκανε πρόσφατα η κινεζική εταιρεία στο Αμβούργο, όπου και πλέον έχει τη συνδιαχείριση μαζί με τους Γερμανούς. Ο Ολαφ Σολτς πάει στο Πεκίνο για να υπογράψει συμφωνίες ύψους 100 δισ. δολαρίων ενώ φημολογείται ότι με τον έλεγχο του λιμανιού στο Αμβούργο, ο Πειραιάς έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Μήπως λοιπόν, η απόφαση του ΣτΕ επισπεύστηκε ακριβώς λόγω αυτών των κινήσεων που έκαναν οι Κινέζοι; Τεράστια σύμπτωση να ξεμπλοκάρουν οι επενδύσεις στο λιμάνι, την ώρα που μπήκε και το Αμβούργο στο παιχνίδι.

Πηγή: ΟΤ

eep logo