Εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά

moralis serafeim theofaneia

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.
Στον καθαγιασμό των Υδάτων εκπροσώπησαν : την Κυβέρνηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, τη Βουλή, ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Καμμένος, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Τραγάκης.
Στην τελετή παραβρέθηκαν : ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, Βουλευτές, εκπρόσωποι Κομμάτων, πρώην Υπουργοί, πρώην Δήμαρχοι της πόλης, Πρέσβεις ξένων χωρών, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Μετά τον καθαγιασμό των Υδάτων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:
«Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες. Τα Θεοφάνεια είναι μια από τις σημαντικότερες και λαμπρότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Εορτάστηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα και φυσικά και στον Πειραιά, όπου κάθε χρονιά είναι το επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανείων.
Το Φως των Θεοφανείων, θέλω να πιστεύω ότι στέλνει ένα μήνυμα. Το μήνυμα της ομαδικότητας, το μήνυμα της αλληλεγγύης, το μήνυμα ότι θα πρέπει να συνθέσουμε διαφορετικές απόψεις, να γεφυρώσουμε διαφορετικές αντιλήψεις και να πάμε όλοι μαζί για να λύσουμε τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη χώρα μας. Ειδικά για τον Πειραιά, ισχύει το ίδιο. Εύχομαι η νέα χρονιά και το Φως των Θεοφανείων να μας φωτίσει. Όλοι οι Πειραιώτες μαζί, όπως είπα και πριν, άσχετα από τις όποιες διαφορές ή διαφορετικές αντιλήψεις, πρέπει να είμαστε μια ομάδα για να παλέψουμε με τα προβλήματα και να βγούμε νικητές.
Είμαι αισιόδοξος ότι και η χώρα, αλλά και η πόλη θα τα καταφέρει.
Να είστε καλά και Χρόνια Πολλά σε όλους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απουσία του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μώραλης απάντησε:
«Δεν γνωρίζω γιατί δεν ήρθε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός. Ούτε πέρυσι παρέστη ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα Θεοφάνεια στον Πειραιά, όπως και κάποια από τα προηγούμενα χρόνια. Επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι μικρότερης σημασίας σε σχέση με το σημερινό μήνυμα. Αναφέρω και πάλι ότι διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές αντιλήψεις δεν πρέπει να μας οδηγούν, αν θέλετε, σε απομάκρυνση, αλλά θα πρέπει να υπάρχει γεφύρωμα αυτού του χάσματος, των διαφορετικών απόψεων, να έρθουμε όλοι κοντά ώστε όλοι μαζί να παλέψουμε με τα προβλήματα.
Χρόνια Πολλά σε όλους. Να είστε καλά».

Μετά την τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέθεσε δεξίωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

eep logo