Ενημερωτικές συναντήσεις με φιλοζωικά σωματεία για τα αδέσποτα

Στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση των αδέσποτων ζώων, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες συνάντηση με εθελοντές φιλόζωους και με πρωτοβουλία του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Νίκαιας και συμμετείχαν εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων της πόλης «Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου» και «Αδέσποτοι εθελοντές Ρέντη-Μοσχάτου και όμορων Δήμων».

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Δημοτική Αρχή είναι ανοιχτή σε πρωτοβουλίες και δράσεις που σκοπό έχουν την ευζωία και τον έλεγχο των πληθυσμών των αδέσποτων γατιών και σκυλιών του Δήμου παρά την έλλειψη πόρων, μέσων και εξειδικευμένου προσωπικού και ως προς αυτή την κατεύθυνση η συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις παίζει καθοριστικό ρόλο».

Η Πρόεδρος της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου, δημοτική σύμβουλος κα Ειρήνη Βαλλιανάτου ανέπτυξε τις βασικές θεματικές του προγράμματος του Δήμου όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης των αδέσποτων ζώων . Ακόμη συζητήθηκαν θέματα τροφοδοσίας, φιλοξενίας, περίθαλψης, στειρώσεων, υιοθεσιών και δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών.

 

 

 

eep logo