Ο Στάθης Σκλαβενίτης άφησε την τελευταία πνοή του στον Όλυμπο..

Αποχαιρετισμός από τον "Πειραιά για Όλους"

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Πειραιάς για Όλους" αποχαιρετά τον Στάθη Σκλαβενίτη, που έχασε τη ζωή του την Κυριακή, σε χαράδρα στον Όλυμπο.

"Σαν κεραυνός -από εκείνους του Δία- έπεσε το νέο στον Πειραιά... Κι έμειναν τα στόματα ανοιχτά, ορθάνοιχτα: ο ανώνυμος ορειβάτης των δελτίων ειδήσεων, που έχασε τις αισθήσεις του και κατρακύλησε σε χαράδρα στον Όλυμπο, δεν ήταν άλλος από τον δικό μας Στάθη. Τον φίλο, τον σύντροφο, τον Δάσκαλο Στάθη Σκλαβενίτη. Το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά, τον δεινό συνδικαλιστή μέσα από τις ΣΥΝΕΚ, τον αιρετό του ΠΥΣΔΕ Πειραιά και το μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Δεν το χωράει ο νους!

Ποιας εξίσωσης μοιραίο λάθος σε ξεστράτισε; Εσένα, που αναζητούσες πάντα λύση ή διέξοδο στα προβλήματα τα κοινωνικά, τα συλλογικά, τα εκπαιδευτικά. Παντού και πάντα παρών στις πορείες, στις δράσεις αλληλεγγύης αλλά και στις δράσεις του δημοτικού δικτύου «το Λιμάνι της Αγωνίας» και υποψήφιος του μάλιστα σε αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις, στις εκδηλώσεις του «Πειραιάς για Όλους» με σημαντική συμμετοχή στην ομάδα παιδείας.

Ποια δύναμη του απείρου σε μαγνήτισε; Εσένα που ήξερες να κάνεις τις αγωνίες σου αγώνα για μια καλύτερη ζωή κυρίως εκεί στις γειτονιές όπου δίδασκες, εκεί όπου έβαζες κάτω το μολύβι και τη σκέψη σου για να λύσεις την πιο δύσκολη άσκηση· της επιβίωσης των μαθητών/τριών σου και των γονιών τους στην εποχή της υγειονομικής, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

«Πώς θα ακυρώσουμε στην πράξη αυτά τα ταξικά και τοξικά μέτρα μιας κυνικής και εκδικητικής προς τους φτωχότερους κυβέρνησης;» αναρωτιόσουν σε ανάρτησή σου στο Facebook και είχες την απάντηση στην αγωνιστική σου φαρέτρα... Μόνο που δεν πρόλαβες να τη ζήσεις, να τη χαρείς, να δεις την ελπίδα να ξαναέρχεται...

Στην οικογένειά σου, στους/στις φίλους/ες σου και συντρόφους/ισσες σου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Δύναμη και αντοχές για το από εδώ και πέρα"!