«Μέρες Υγείας και Πρόληψης» στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Ολοκληρώθηκε η δράση για θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Μέρες Υγείας και Πρόληψης» που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με τη συνεργασία φορέων υγείας, την εβδομάδα από 10 έως 14 Οκτωβρίου 2022.

Πάνω από 300 πολίτες από το Μοσχάτο και τον Ταύρο συμμετείχαν σε δράσεις που είχαν ως στόχο την πρόληψη και την ευαισθητοποίησή τους για θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας.



Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και έγιναν προγράμματα και προληπτικές εξετάσεις για:
• Την πρόληψη της οστεοπόρωσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ»,
• Την πρόληψη για τον HIV/AIDS & τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε συνεργασία με την Ε.Ε.Μ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS)
• Την πρόληψη πτώσεων ηλικιωμένων σε συνεργασία με το Φυσικοθεραπευτήριο Σκουρλή Α. Πολυτίμη - Τσεκούρα Π. Παναγιώτα
• Την προαγωγή ψυχικής υγείας από το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης του Δήμου μας.
• Τη Μυοσκελετική Υγεία σε συνεργασία με την εταιρία SCOLIOSIS-Τζατζαλιάρης Δ. και Τσιριγώτη Σ. ΟΕ στο Μοσχάτο και το Φυσικοθεραπευτήριο Σκουρλή Α. Πολυτίμη - Τσεκούρα Π. Παναγιώτα στον Ταύρο
• Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος σε συνεργασία με την εταιρία “LABZ A to Z medical solutions”
• Την πρόληψη CA ΜΑΣΤΟΥ, CA ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ MHΤΡΑΣ, CA ΠΡΟΣΤΑΤΗ με Ψηφιακή Μαστογραφία, Τεστ ΠΑΠ, Eξέταση PSA σε συνεργασία με το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας»
• Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος σε συνεργασία με την εταιρία “LABZ A to Z medical solutions”

Παράλληλα την Τετάρτη 12/10 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση των δράσεων και διέδωσαν το μήνυμα της σημασίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την προστασία της υγεία μας και φυσικά τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου μας που είχε την ευθύνη για αυτή τη διοργάνωση. Η συμμετοχή των συμπολιτών μας αλλά και η σημασία που πρέπει να δίνουμε όλοι μας σε θέματα πρόληψης που αφορούν την υγεία μας, μας «δεσμεύει» στην επανάληψη αντίστοιχων δράσεων. Ενημερωνόμαστε, συμμετέχουμε, στηρίζουμε την υγεία μας!»

 

eep logo