ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά: Μεγάλη επιτυχία στο «αφιέρωμα στο αντιστασιακό τραγούδι»

Συγκινητική εκδήλωση στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς

Σε μία μαζική και συγκινητική εκδήλωση με καταξιωμένους καλλιτέχνες, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά διοργάνωσε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου «αφιέρωμα στο αντιστασιακό τραγούδι» στον ιστορικό χώρο του «Μνημείου Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς».

Πολλοί συμπολίτες μας από τον ευρύτερο Πειραιά, αλλά και περιοχές της Αττικής ,έδωσαν το δικό τους παρόν «μνήμης και τιμής» συμμετέχοντας και τραγουδώντας, τραγούδια που σημάδεψαν τους αγώνες του λαού μας για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Ειρήνη και Δικαιοσύνη.

Τραγούδησαν και έπαιξαν οι Κώστας Θωμαΐδης, Νίκος Χατζηελευθερίου, Γιώργος Μεράντζας, Ντάσο Κούρτι, Πέννυ Ξενάκη και Κώστας Γιαννάκης, οι οποίοι παρουσίασαν έναν επιλεγμένο κύκλο τραγουδιών από την Εθνική Αντίσταση, τους Λαμπράκηδες, τον Αντιδικτατορικό Αγώνα, την Μεταπολίτευση, μέχρι και τις μέρες μας.
Και με τον Μίκη να κυριαρχεί στο φόντο των μουσικών αυτών επιλογών.Την ιστορική έρευνα και αφήγηση επιμελήθηκε και πραγματοποίησε η Δρ. Βασιλική Λάζου, ιστορικός και καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ..Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά επιχειρεί μέσω εκδηλώσεων, όπως αυτό το αφιέρωμα , να αναδείξει τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό, τη σκληρή μετεμφυλιακή δεξιά και τη χούντα, καθώς και την προσήλωσή του στις ιδέες της Ελευθερίας , της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης που την εξέφρασε μέσα από την ανάπτυξη του αντιστασιακού κινήματος. Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ,μας θυμίζουν πως κάποιοι με το αίμα τους κατάφεραν να γράψουν τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας και μας προτρέπουν να συνεχίζουμε «να αντιστεκόμαστε, να αγωνιζόμαστε, να ονειρευόμαστε και να τραγουδάμε»!

 

 

 

ETEKA_Desktop

eep logo