Ο Τρ. Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή τους προβληματισμούς των εμπόρων της Νίκαιας

Διαμαρτύρονται για τη σχεδιαζόμενη μείωση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

Στη Βουλή φέρνει ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, την αντίθεση που εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας στη σχεδιαζόμενη μείωση ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων ως μέτρου εξοικονόμησης ενέργειας.
Με αναφορά του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις και ενημέρωση σχετικά με τους προβληματισμούς των επαγγελματιών της Νίκαιας.

Τα συνοικιακά καταστήματα, ως επί το πλείστον αυτοαπασχολούμενα που βλέπουν τις εξουθενωμένες από την οικονομική, την υγειονομική και τώρα την ενεργειακή κρίση επιχειρήσεις τους να πλήττονται για άλλη μια φορά από σχεδιαζόμενα μέτρα, αδυνατούν , όπως περιγράφει ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας στην ανακοίνωσή του, να πολεμήσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεγάλων επιχειρήσεων, μεγάλων super-markets που έχουν τη δυνατότητα διαδικτυακών πωλήσεων και 24ωρων e-shop. Εκεί που, δηλώνουν σίγουροι, θα στραφούν οι καταναλωτές, σε περίπτωση μείωσης του ωραρίου λειτουργίας, όπως έγινε και κατά την περίοδο των lockdown.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας υπενθυμίζει τα όσα έχει υποφέρει ο κλάδος τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνει αντίθετος με τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε κλείσιμο ακόμα περισσότερες μικρές επιχειρήσεις στην ήδη μεγάλη λίστα και απαιτεί άμεσα μέτρα στήριξης για τις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν στήριγμα στην οικονομία της χώρας.

 

 

eep logo