Το Ίδρυμα Λασκαρίδη με νέες δράσεις στη Βόρεια Εύβοια

ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, με εξοπλισμό και παιδικές γιορτές για τους κατοίκους

Το πρόγραμμα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, για τη στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου το 2021, βρέθηκε για μία ακόμη φορά κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας και κυρίως κοντά στα παιδιά.



Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, oμάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη επισκέφτηκε τον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας και τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα που έχουν καταγραφεί στις συνεχείς επισκέψεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή, προσφέρθηκαν 11 τόνοι ζωοτροφών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των κτηνοτρόφων. Υλοτόμοι και δασεργάτες παρέλαβαν αλυσοπρίονα και άλλα χρήσιμα εργαλεία για να προετοιμαστούν για τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα. Επιπλέον, παραδόθηκε νέος υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε σχολεία των περιοχών αυτών. Ιδιαίτερη μέριμνα υπήρξε για την παροχή στήριξης σε φοιτητές από την περιοχή της Κοκκινομηλιάς, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους.



Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαριδη, όπως είχε προαναγγείλει, οργάνωσε δύο μεγάλες γιορτές με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, προσφέροντας στα παιδιά των δήμων στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε γιορτή στην κεντρική πλατεία των Κεχριών, με δραστηριότητες από τους La petite marguerite, Ονειροδρόμιο και Imaginary Rooms και έκλεισε με τραγούδια από τους Burger Project. Αντίστοιχα, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά των περιοχών του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού διασκέδασαν και αυτά με τη σειρά τους στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας.

Οι δράσεις αυτές αποτέλεσαν τη συνέχεια της πολύ μεγάλης δωρεάς υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τον οποίο προσέφερε η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ στα σχολεία της Β. Εύβοιας, ενώ το προσεχές διάστημα το Ίδρυμα θα πραγματοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα σχολεία της Β. Εύβοιας και της Αρχ. Ολυμπίας.

* Η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ δημιουργήθηκε το 2021 αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Πάνου Λασκαρίδη και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Ιδρύματος.

* Δωρεά ύψους 1.100.000 € διατέθηκε στο πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, με μοναδικό στόχο τη στήριξη των προσπαθειών ανασυγκρότησης, αναδημιουργίας και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών Αρχαίας Ολυμπίας και Β. Εύβοιας. Από εκεί πήρε και το όνομα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ.

eep logo