7ο International Action Art Fair

Εικαστική συνάντηση με σημαντικούς καλλιτέχνες από πολλές χώρες

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 7ο International Action Art Fair στην πόλη της Αθήνας, στην Ελλάδα, 16-21/9/2022, από τον διεθνή οργανισμό International Action Art, με την υποστήριξη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Στην έβδομη κατά σειρά εικαστική αυτή συνάντηση συμμετείχαν σημαντικοί καλλιτέχνες από Ελλάδα, Κύπρο, Κατάρ, Ιράν, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Μπαγκλαντές, Μαλαισία, Γεωργία, Ουκρανία, Γερμανία, Ρουμανία, Ινδία, Αίγυπτο, Αρμενία, Καναδά, Χιλή, Παραγουάη, Κούβα, Γαλλία, Εσθονία, Λετονία, Νορβηγία, Σουηδία, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τυνησία, Μεξικό, Καμερούν, Λιβύη και Βουλγαρία με σκοπό τον διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες του κόσμου και την προβολή της χώρας μας και των ανθρώπων των τεχνών σε χώρες του εξωτερικού.

Καθημερινά το πρόγραμμα περιελάμβανε workshops, masterclasses από τους εικαστικούς κα Χαρά Κροκίδη και κο Κωνσταντίνο Φάη, ενώ πραγματοποιήθηκε έκθεση των έργων τους στο νέο κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη", του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν περιηγήσεις σε σημαντικά μνημεία και οι καλλιτέχνες επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης, την Πλάκα, το Μοναστηράκι, το Σύνταγμα, τον Εθνικό κήπο και διάφορα άλλα μέρη του ιστορικού κέντρου των Αθηνών και του Πειραιά, από όπου πολλοί εμπνεύστηκαν στα έργα τους.

Στο επίσημο καλωσόρισμα των εικαστικών ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς παρουσίασε ένα πλούσιο παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα, ενώ την επίσημη έναρξη έκανε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Γενικός Πρόεδρος του International Action Art, Ιωάννης Μαρωνίτης βάζοντας στο επίκεντρο τον διάλογο των πολιτισμών των λαών και τονίζοντας πως ο Πολιτισμός ενώνει. Στην τελετή λήξης συμμετείχε παρουσιάζοντας χορούς από την Ήπειρο ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας. Το παρών έδωσαν εξέχοντα πρόσωπα του πολιτικού και πολιτιστικού χώρου. 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στα International Action Art Fairs συνεργάζονται σε διαφορετικά μέρη και διαφορετικές γλώσσες. Οι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο εκφράζουν μέσα από τις δημιουργίες τους τον πολιτισμό τους, την εθνική τους ταυτότητα, την προσωπική τους εμπειρία, τις τοπικές τους επιρροές, τα ήθη και τα έθιμά τους. Μέσα από τις καλλιτεχνικές αυτές δραστηριότητες προσπαθούμε επίσης να χτίσουμε στο μυαλό των ανθρώπων μια κουλτούρα ειρήνης και μη βίας, σύμφωνα με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

 

 

ETEKA_Desktop

eep logo