Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους βρεφονηπιακούς στον Κορυδαλλό

Έκτακτα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα

Ύστερα από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης συζητήθηκε εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19/9 το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών στον Δήμο Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, "Απαιτήσαμε να ενημερωθούμε για την κατάσταση, για το πόσα παιδιά έχουν μείνει εκτός των δομών και για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των παιδιών στις δομές. Επιπλέον για το ποια μέτρα θα παρθούν για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, στην μεταφορά των παιδιών και σε ελλείψεις σταθμών και υποδομών.
Η δημοτική αρχή που στηρίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, στην πράξη δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστεί και η φετινή εκρηκτική κατάσταση, ενώ γνωρίζει πως κάθε χρόνο η κατάσταση είναι οριακή!
Πανηγυρίζει ότι παίρνουν όλα τα παιδιά, ενώ στην πραγματικότητα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ομολόγησε το αντίθετο, ότι δηλαδή υπάρχουν τουλάχιστον 38 βρέφη που δεν έχουν ακόμα θέση στις δομές του Δήμου και έδωσε μόνο υποσχέσεις για το ότι θα μπορέσει να καλύψει τις μισές από αυτές.
Επιπλέον από τα στοιχεία φαίνεται ότι από τους 632 δικαιούχους voucher για τον Δήμο Κορυδαλλού, ο Δήμος απορρόφησε μόλις τις 282, δηλαδή 350 οικογένειες στράφηκαν σε ιδιωτικές δομές για να καλύψουν τις ανάγκες τους, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι θα έχουν μια θέση ότι θα ενταχθούν έγκαιρα τα παιδιά τους σε κάποια δομή. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση.
Ακόμα η δημοτική αρχή πανηγυρίζει που κατάφερε να αδειοδοτήσει 3 τμήματα για να τα εντάξει στο ΕΣΠΑ και έτσι να μπορέσει σαν Δήμος να έχει περισσότερα έσοδα από τα voucher. Χρήματα όμως που δεν σκοπεύει να αξιοποιήσει για την βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών, αφού κανένας σχεδιασμός δεν υπάρχει για να λύσουν θέματα που πονάνε τις οικογένειες, όπως της μεταφοράς των παιδιών που είναι σε δομές μακριά από το σπίτι τους ή των υποδομών σε κρεβάτια για να καλύπτονται περισσότερα παιδιά, αφού ακόμα και όσοι κατάφεραν να βρουν μια θέση, έχουν να αντιμετωπίσουν:
• Την έλλειψη κρεβατιών μεσημεριανού ύπνου στο σύνολο των σταθμών, με αποτέλεσμα γονείς να είναι αναγκασμένοι να παραλαμβάνουν τα παιδιά στις 13.00, να παρατάνε δουλειές, να χάνουν μεροκάματα.
• Τις μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα σπίτια και τους σταθμούς που τοποθετήθηκαν Θυμίζουμε ότι μια ολόκληρη περιοχή το Σχιστό Κορυδαλλού είναι χωρίς βρεφονηπιακό σταθμό.
Οι οικογένειες που αποκλείστηκαν είναι σε αγανάκτηση. Δεν φτάνει που οι γονείς εργάζονται ή ψάχνουν για δουλειά, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν σε αυτές τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, να πληρώσουν το νοίκι, τα υπέρογκα ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα, για τρόφιμα και τα βασικά είδη ανάγκης… την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και η δημοτική αρχή πετάνε τα παιδιά τους εκτός των σταθμών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο!
Βέβαια για την κατάσταση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει τεράστιες ευθύνες και η κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν διασφάλισε να υπάρξει η απαραίτητη χρηματοδότηση και ο σχεδιασμός ώστε να διαμορφωθούν όλες οι επαρκείς θέσεις για να ενταχθούν όλα τα παιδιά, βρέφη και νήπια, στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημιουργώντας νέους όπου απαιτείται.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", καλούν τώρα τη δημοτική αρχή να λύσει το πρόβλημα όλων των οικογενειών που είναι στον "αέρα" και να εξασφαλιστεί ότι:
 Κανένα βρέφος, που οι γονείς του είναι δικαιούχοι voucher ή και στη λίστα μοριοδότησης του δήμου, να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού!
 Για να γίνει αυτό, να υπάρξει έκτακτη λειτουργία όσων τμημάτων απαιτούνται, με εύρεση κατάλληλων κτιρίων και χώρων.
 Να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, για να μπορέσουν όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση να φιλοξενηθούν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς με ποιότητα και ασφάλεια.
 Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από το ολοήμερο ωράριο, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και κρεβάτια. Να προβλεφθούν τώρα οι απαραίτητες υποδομές και το προσωπικό.
 Να τοποθετηθούν δρομολόγια με σχολικά λεωφορεία, από τον δήμο, για όλα τα παιδιά που τοποθετήθηκαν σε δημοτικό σταθμό μακριά από το σπίτι τους και υπάρχει δυσκολία των γονιών στη μεταφορά τους"!

 

 

ETEKA_Desktop

eep logo