Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

dimotiko theatro peiraia night

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 180 χρόνια του Δήμου Πειραιά και τα 120 χρόνια του Δημοτικού Θεάτρου.

Μετά την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε τα εξής:
«Η επιτυχία της εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αφήνει όλους μας ικανοποιημένους και χαρούμενους. Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός του κόσμου που έσπευσε να ανταποκριθεί και να αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία.
Το Δημοτικό Θέατρο αποτελεί τοπόσημο και σημείο αναφοράς για την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και δικαίως θεωρείται ως ένα νεώτερο μνημείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αυτό δημιουργεί σε όλους μας μια πρόσθετη υποχρέωση για να συμβάλουμε, ώστε αυτός ο εμβληματικός χώρος πολιτισμού και δημιουργίας να είναι ζωντανός, ανοικτός στην κοινωνία, να εκπαιδεύει τη νέα γενιά- και όχι μόνο- σε μια διαφορετική αντίληψη για την τέχνη και τον πολιτισμό, με ποιοτικές εκδηλώσεις, αντάξιες της ιστορίας του, προσιτές για όλους τους συμπολίτες μας.
Από την πλευρά μας, ως Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, έχουμε δεσμευτεί να συμβάλλουμε στην κατεύθυνση αυτή, διευρύνοντας και εδραιώνοντας την επιτυχημένη συνεργασία μας με το Δήμο Πειραιά, το Υπ. Πολιτισμού και τους Φορείς της πόλης».

eep logo