Διπλή γιορτή για τον Πειραιά!

dhmotiko theatro esoteriko

Γιορτάζει 180 έτη του Δήμου και 120 έτη του Δημοτικού Θεάτρου

Διπλή επέτειος σήμερα Τρίτη για τον Πειραιά καθώς γιορτάζει τα 180 έτη του Δήμου και τα 120 έτη του Δημοτικού Θεάτρου.
Στις 18.30 ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει Πανηγυρική Εκδήλωση, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου στις 29 Δεκεμβρίου 1835, ορκίστηκε το Α΄ Δημοτικό Συμβούλιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, τον πανηγυρικό της ημέρας από τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης θα αναγνώσει το Α΄ Πρακτικό Δημοτικού Συμβουλίου «Εν Πειραιεί τη 29ηΔεκεμβρίου 1835» και η ιστορικός κυρία Ευαγγελία Μπαφούνη θα κάνει μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του νεότερου Πειραιά.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.
Στην ανακοίνωση του δήμου Πειραιά τονίζεται ότι το Δημοτικό Θέατρο, συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, στο οποίο καλλιτέχνες της Ε.Λ.Σ. ερμηνεύουν μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια του διεθνούς οπερατικού ρεπερτορίου.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης, σπουδαστές από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά.
Σημειώνεται επίσης ότι στην τελευταία συνεδρίασή του (22 Δεκεμβρίου 2015) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και θα υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Πειραιά για την οργάνωση και υλοποίηση Πολιτιστικών και Επιστημονικών Δράσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το πρόγραμμα θα έχει τετραετή διάρκεια και η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει με 240.000 ευρώ σε ετήσια βάση για 4 χρόνια, αρχίζοντας από το 2016.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση στη Προγραμματική Σύμβαση αναφέρεται ρητά ως προϋπόθεση συμμετοχής της Περιφέρειας «ότι θα υπάρχει κοινωνική μέριμνα για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και στις δραστηριότητες (του Δημοτικού Θεάτρου) που θα διοργανωθούν στα πλαίσιά της, με δωρεάν ή με πολύ χαμηλό τίμημα, για άτομα που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ανέργους, ανάπηρους, πολύτεκνους, νέους έως 22 ετών, φοιτητές, εργαζόμενους κάτω από το όριο της φτώχιας κ.λπ)».

tovima.gr

eep logo