Αγώνας Μπάσκετ… για καλό σκοπό!

basket filanthropia

Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ του Ζαννείου Γενικού Λυκείου Πειραιά και του 9ου ΓΕΛ Πειραιά, πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο γήπεδο μπάσκετ του Ζαννείου σχολείου, με σκοπό τη στήριξη του έργου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.).
Οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας, όπως γάλα, μπισκότα, κρουασάν, σοκολάτες, καφέ, ζάχαρη, μακαρόνια, ρύζι, κ.ά, προκειμένου να ενισχύσουν τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Μετά τον αγώνα ακολούθησε συναυλία, όπου η μπάντα του Ζαννείου Λυκείου ερμήνευσε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Γέμελος, τόνισε:
«Πρόκειται για κοινές δράσεις που γίνονται στον Πειραιά. Όλες αυτές οι κοινές δράσεις έχουν φθάσει στο σημείο να δημιουργήσουν μια ευαισθησία γενικά σε όλους τους χώρους και σε όλους του Πειραιώτες. Το αντίκρισμά της το βλέπουμε σε αυτούς τους φιλικούς αγώνες που διοργάνωσε το Ζάννειο Γενικό Λύκειο με την διευθύντρια και με το γυμναστή του και στην συγκέντρωση τροφίμων για τις ευπαθείς ομάδες του Πειραιά».

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου δήλωσε: «Ο φιλανθρωπικός αγώνας των μαθητών του Ζαννείου Λυκείου, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για τους άπορους που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., είναι συγκινητικός. Αναδεικνύει την ευαισθησία των παιδιών και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους ανθρώπους. Τη γιορτινή περίοδο που διανύουμε είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις τα νέα παιδιά να στηρίζουν τον διπλανό τους. Τα παιδιά σήμερα έκαναν μια πράξη αγάπης που θα χαρίσει πολλά χαμόγελα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και να ευχηθώ χρόνια πολλά, με υγεία σε όλους».

Η Διευθύντρια του Ζαννείου Γενικού Λυκείου Πειραιά κα Παρασκευή Λεοντοπούλου, δήλωσε:
«Αποφασίσαμε την τελευταία σχολική ημέρα του 2015 να την κάνουμε μια γιορτή. Διοργανώσαμε τον αγώνα μπάσκετ και τη συναυλία και στο όλο event, το εισιτήριο θα ήταν τα τρόφιμα που θα δοθούν στην κοινωνική αλληλεγγύη του Δήμου Πειραιά, στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη για να κάνουν κι εκείνες καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα. Μακάρι να είναι έτσι όλες οι ημέρες για όλους τους ανθρώπους. Τα παιδιά συμμετείχαν απίστευτα. Αυτήν την στιγμή, μέλη του 15μελούς συσκευάζουν τα τρόφιμα τα οποία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος να κλείσουμε την χρονιά μας».

eep logo