Πύργος Πειραιά: Προχωρούν οι εργασίες για την βιοκλιματική πρόσοψη μέσα στον Αύγουστο


Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εικόνα του στο κοινό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τον Πύργο Πειραιά και κυρίως για τη βιοκλιματική του πρόσοψη, για την οποία προ μηνών είχε γίνει ειδικός διαγωνισμός ανάμεσα σε αρχιτεκτονικές εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr, οι εργασίες συνεχίστηκαν ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον η εικόνα του στο κοινό.

Αυτό, ωστόσο, που ακόμα παραμένει ανοιχτό είναι οι συμφωνίες με μεγάλους παίκτες του λιανεμπορίου που θα στεγαστούν στους πρώτους ορόφους, με τις υπογραφές να προορίζονται στα μέσα του φθινοπώρου.

Για το νέο χρόνο, εξάλλου, πάει και η οριστικοποίηση των συμφωνιών για τις εταιρείες εστίασης (καφέ και εστιατόριο) που θα βρεθούν εντός του Πύργου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, ο Piraeus Tower, όπως πλέον θα ονομάζεται ως brand θα ανοίξει τις πύλες του για επιχειρήσεις και κοινό μέσα στο προσεχές καλοκαίρι.

Με 22 ορόφους και ύψος 88μ., κατά τους κατασκευστές του Dimand και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Το έργο προορίζεται για χρήση γραφείων, εμπορικών καταστημάτων και χώρων εστίασης σε συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τ.μ..

Πηγή: BusinessNews.gr