Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για Γυναίκες 45+

Από ΚΟ.Δ.Ε.Π. και «Αποστολή Άνθρωπος»

Μια ακόμα ξεχωριστή πρωτοβουλία με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος». Στο επίκεντρο η πρόληψη σε γυναίκες ηλικίας 45 ετών και άνω, οι οποίες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πιλοτικό πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με την επωνυμία «Αποστολή ΓΥΝΑΙΚΑ 45+: αγκαλιά-ΖΟΥΜΕ τις ανάγκες της» θα υλοποιείται στον Δήμο Πειραιά, μέσα από τη συνεργασία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση με κοινωφελή σκοπό «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ», αναπτύσσει δράσεις παροχής ιατρικής και ευρύτερα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει επιστημονική κατάρτιση, τεχνογνωσία και σημαντική εμπειρία στη διαχείριση προγραμμάτων ανθρωπιστικής προστασίας.

Η «Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά» αποτελεί πλέον έναν εκ των φορέων που θα είναι αποδέκτες και θα επωφεληθούν από το Πιλοτικό Πρόγραμμα που υλοποιεί η Οργάνωση.

Οι ωφελούμενες γυναίκες του προγράμματος, μέσα από τη διενέργεια 2 επισκέψεων σε πρότυπο διαγνωστικό κέντρο στον Πειραιά, έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ σε αιματολογικές εξετάσεις, σε test PAP, ψηφιακή μαστογραφία, μέτρηση οστικής πυκνότητας, καθώς σε εξέταση υπέρηχου μαστών, ενώ θα παραλάβουν τα αποτελέσματα του συνόλου των εξετάσεων στις οποίες έχουν υποβληθεί, συνοδευόμενες από τις αντίστοιχες ιατρικές γνωματεύσεις.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε σχετικά με την καινοτόμα δράση προληπτικής ιατρικής που υλοποιείται στον Πειραιά:
«Ως ΚΟ.Δ.Ε.Π. βάζουμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην καθιέρωση της προληπτικής ιατρικής, σε συνεργασία με έμπειρους και καταξιωμένους φορείς και επιχειρήσεις από το χώρο της υγείας.
Με τη συμμετοχή δεκάδων γυναικών 45 ετών και άνω, οι οποίες ανήκουν στις πιο κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, στέλνουμε από τον Πειραιά ηχηρό μήνυμα, ότι η πρόληψη σώζει ζωές!
Ευχαριστώ την οργάνωση «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και το εξαιρετικό προσωπικό του Ομίλου Εταιρειών Υγείας «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ» για την άψογη συνεργασία, καθώς χωρίς τη δίκη τους συμβολή δε θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση της νέας μας καινοτόμας δράσης.
Είμαι βέβαιος ότι στο άμεσο μέλλον θα προκύψουν πολλές αντίστοιχες και πιο πολυάριθμες δράσεις.»

Η ιδρύτρια της κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» Αναπλ. Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κα. Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου μας είπε:
«Η οργάνωση «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» (www.missionanthropos.com) έχει συμπληρώσει ήδη 12 χρόνια δραστηριοτήτων με σκοπό την υποστήριξη των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού σε θέματα υγείας, έχοντας πραγματοποιήσει 87 Αποστολές, Προγράμματα και Δράσεις, μέσα από τα οποία έχουν ωφεληθεί 20.278 συνάνθρωποι μας σε συνεργασία με 267 φορείς. Με χαρά εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με την «Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά» ώστε να στηρίξουμε ευάλωτες γυναίκες της περιοχής με ένα ουσιαστικό προληπτικό πρόγραμμα υγείας. Μέσα από συνέργειες όπως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που φέρνει κοντά την κοινωνία των πολιτών με ένα καταξιωμένο πάροχο ιατρικών υπηρεσιών, τον Όμιλο Εταιρειών Υγείας «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ», προωθείται τόσο η έννοια της πρόληψης σε θέματα υγείας, όσο και η ενδυνάμωση που προσφέρεται στις γυναίκες για τη σημασία της προσοχής που οφείλουν στο ίδιο τους το σώμα. Η πρόληψη σε θέματα υγείας δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη, και πρέπει να παρέχεται σε κάθε γυναίκα. Πολλές οι ευχαριστίες που οφείλουμε στον χορηγό μας, την Εταιρεία MYTILINEOS που μας έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.»