Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Χατζηκυριάκειο

moralis bazaar chatzikyriakeio

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε το Χριστουγεννιάτικο Βazaar του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας.

Ο κ. Μώραλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Βάλια Κυριαζή-Μώραλη και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, περιηγήθηκε στο χώρο και ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Γκίκα και την Διευθύντρια του Ιδρύματος κα Αναστασία Κατσιλιέρη.

Επέλεξε δώρα και αντάλλαξε ευχές με τους εθελοντές, το προσωπικό και τους πολίτες που έσπευσαν να στηρίξουν τον κοινωνικό σκοπό του Χριστουγεννιάτικου Βazaar.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε τα εξής:
«Η παρουσία μας σήμερα εδώ στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar υποδηλώνει την αμέριστη στήριξη μας στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και στο θαυμάσιο έργο που επιτελεί. Είναι τιμή και χαρά που ένα τέτοιο Ίδρυμα, όπως το Χατζηκυριάκειο, βρίσκεται στην πόλη μας και προσφέρει επί δεκαετίες προστασία και ζεστή αγκαλιά στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Δεν θα μπορούσαμε σήμερα να λείψουμε από αυτή την πρωτοβουλία. Περιηγηθήκαμε στο χώρο και επιλέξαμε όμορφα δώρα. Πιστεύω, ότι η αλληλεγγύη αυτές τις άγιες ημέρες πρέπει να εκφραστεί, πρώτα απ’ όλα, σε τέτοιες προσπάθειες. Γι’ αυτό καλώ τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες, αυτές τις τρεις μέρες να αγοράσουν τα δώρα τους από το Bazaar του Χατζηκυριακείου, γιατί ο σκοπός είναι ιερός. Ευχαρίστησα και συνεχάρην τους υπεύθυνους και τους εθελοντές του Ιδρύματος και τους διαβεβαίωσα, ότι ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα δίπλα τους και θα βοηθάει στο μέτρο των δυνατοτήτων του».

Ο Πρόεδρος του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας κ. Νίκος Γκίκας, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar είναι μια προσπάθεια που γίνεται από το Ίδρυμα με συμμετοχή παιδιών και προσωπικού - γιατί εμείς δεν τα ξεχωρίζουμε , προσωπικό και παιδιά είναι ένα – για να γίνουμε παραέξω γνωστοί και να βοηθήσουμε κι εμείς από αυτό κι άλλα παιδιά. Το Bazaar έχει καθιερωθεί και γίνεται κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Γίνεται μια προσπάθεια για να αποκτήσουμε νέους φίλους και χαιρόμαστε γιατί κάθε χρόνο έχουμε και περισσότερους και νεότερους».

Η Διευθύντρια του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας κα Αναστασία Κατσιλιέρη δήλωσε:
«Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar θα διαρκέσει έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και από την πώληση των ειδών, που είναι δημιουργίες εθελοντών και του προσωπικού του Ιδρύματος, ενισχύεται ο σκοπός του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος, που είναι η προστασία των παιδιών που φιλοξενεί. Ο κόσμος θα βρει τα πιο ωραία γλυκά της πόλης, θα βρει σπιτικά λικέρ, σπιτικά γλυκά, παιχνίδια, ρούχα, στολίδια, βιβλία, οτιδήποτε για να κάνει τα δώρα του τις άγιες αυτές μέρες και σε συμβολικές τιμές.
Μας έχουν στηρίξει πάρα πολλοί χορηγοί, εθελοντές και γι’ αυτό προσφέρουμε τα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές για να μπορεί να τα αγοράσει ο κόσμος σ’ αυτή την κρίση που υπάρχει. Τους περιμένουμε όλους. Επίσης, έχουμε εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. Το Σαββατοκύριακο από τις 10 π.μ. μέχρι τις 1.00 μ.μ. θα φτιάξουμε μπισκότα, θα έχουμε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και θα κλείσουμε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar με κλόουν, με ξωτικό και με μουσική για να διασκεδάσουμε τα παιδιά».

eep logo