Πειραιάς: 3ο Workshop Δικτύωσης-ΖΟΟΜ Webinar του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων

Με θέμα “Ψηφιακή Καινοτομία και νεοφυής επιχειρηματικότητα”

Το 3o Workshop Δικτύωσης του Κέντρου Προώθησης των Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων. Πάνω από 80 άτομα, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων και startuppers συμμετείχαν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως στη συζήτηση για την ψηφιακή καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Καρύδη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας και η εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας, Στέλεχος NBG Seeds, κα Ειρήνη Σγούρου, που προέτρεψε τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος στον 13ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Για τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και την άμεση συμμετοχή των νεοφυών επιχειρήσεων σε αυτόν, τις τάσεις στα επόμενα χρόνια του ψηφιακού μετασχηματισμού και των ρόλων των Πανεπιστημίων στην ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μίλησε ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν. Αιγαίου, κ. Πέτρος Καβάσαλης. Η κα Σοφία Τσακίρη, Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας, Παν. Αιγαίου & Co-Founder RENVIS, μίλησε τόσο για τη σημασία δικτύωσης με την ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και την εμπειρία της ως επιχειρηματίας.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας ΑΠΟΨΗ ΑΕ, κ. Γεώργιος Πετρόπουλος, παρουσίασε την ευφυή πλατφόρμα για την πόλη του Δήμου Πειραιά (https://city.piraeus.gov.gr) που ανέπτυξε η εταιρεία ΑΠΟΨΗ ΑΕ, ενώ μίλησε και για τη σημασία των ψηφιακών εφαρμογών για μία έξυπνη, βιώσιμη και ανθεκτική πόλη.

Ο οικονομολόγος, Υπ. Διδάκτωρ του ΠΑΠΕΙ κ. Δημήτριος Κότιος παρουσίασε το εργαλείο ανάλυσης ψηφιακής ωριμότητας που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Νεοφυών Επιχειρήσεων, το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο ΔΩΡΕΑΝ από την ιστοσελίδα του Κέντρου. Ο σύμβουλος του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά, κ. Πάνος Ψωρόιδας, παρουσίασε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και ειδικότερα τις ευκαιρίες ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων από το πρόγραμμα "Ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών".

Τέλος, οι Startuppers του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων,

o , Ανδρέας Αφαντίτης,

, Γιώργος Παντούλας

, Σταύρος Τσαντζαλής, Dr. Mechanical & Aeronautical Engineer, CTO

παρουσίασαν τις καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές που έχουν αναπτύξει και την πορεία των νεοφυών επιχειρήσεων τους μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας τη σημασία της δικτύωσης και του έργου του Κέντρου Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Καρύδης.

 

 

eep logo