Επίσκεψη Τσίπρα στο Κερατσίνι

tsipras gavrilis

Στο δημαρχείο Κερατσινίου βρέθηκε νωρίς του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπου ενημερώθηκε για την ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων, η οποία εξαιρέθηκε από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα, τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την περιοχή των Λιπασμάτων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρώτο και σημαντικό βήμα ήταν να αποδεσμευθεί η συγκεκριμένη περιοχή από την παραχώρηση προς τον ΟΛΠ και το δεύτερο να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση στο δήμο.

Συμπλήρωσε ότι ακύρωσε το νόμο του 2014 που προέβλεπε για την περιοχή τη χωροθέτηση και εγκατάσταση βιομηχανικών χρήσεων, ενώ μειώθηκε ο συντελεστής δόμησης από το 0,6 στο 0,15.

Ο κ. Βρετάκος είπε ότι για 19 χρόνια η περιοχή αυτή παρέμενε «κρανίου τόπος» και χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την παραχώρηση του χώρου στο δήμο για της ανάπλασή του.

Πρόσθεσε επίσης ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό τόνισε ότι κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος ακόμα και όταν ο στόχος είναι δύσκολος.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να πετυχαίνεις πράγματα, δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός προσθέτοντας:«Εμείς ως αριστεροί έχουμε μια μακρά εμπειρία αγώνων ηρωϊκών, με αρνητική κατάληξη, ωστόσο προσδοκούμε ότι κάποιοι από αυτούς θα έχουν και θετική κατάληξη.»

Όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην περιοχή των πρώην Λιπασμάτων συνολικής έκτασης 640 στρεμμάτων, η Εθνική Τράπεζα κατέχει 240 στρέμματα για χρέη του ομίλου Μποδοσάκη-Αθανασιάδη στο Δημόσιο.

Υπάρχουν επίσης 110 στρέμματα λιμενικής ζώνης, που είναι παραχώρηση του Δημοσίου στον ΟΛΠ και τα οποία εξαιρέθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ στη νέα σύμβαση παραχώρησης, ώστε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

in.gr