Ο Γ.Μώραλης στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές των βρεφονηπιακών

moralis agiovassilakia

Τη «μαγεία» των Χριστουγέννων μετέφεραν με μοναδικό τρόπο τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών (2ος, 3ος, 5ος και 8ος), που πραγματοποίησαν, σήμερα, τις εορταστικές τους εκδηλώσεις, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ». 

Οι μικροί πρωταγωνιστές, μέσα από τις παιδικές τους παραστάσεις με θέματα: «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα», «Οι νεράιδες των δέντρων και τα στολίδια που ζωντανεύουν», «Περιμένοντας τον Άη Βασίλη….», «Πρωτοχρονιά, Πρωτομηνιά» και «Η πιο όμορφη ιστορία του Κόσμου» αντίστοιχα, έστειλαν μηνύματα αγάπης, ειρήνης και ελπίδας και εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα των γονιών τους και των παρευρισκόμενων στην σημερινή εκδήλωση.


Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Αυτές οι μέρες είναι από τις χαρούμενες ενός Δημάρχου. Το να έρχεται στις γιορτές των Βρεφονηπιακών Σταθμών και να βλέπει τα σκετς των παιδιών και τα χαμόγελά τους. Από την άλλη, δεν είναι όλα τόσο αισιόδοξα όσο θα θέλαμε. Τα προβλήματα δυστυχώς, είναι πολύ μεγάλα στους Σταθμούς, ωστόσο καταβάλλουμε προσπάθειες για να τα επιλύσουμε. Σήμερα είναι ημέρα χαράς. Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες με την κυρία Ζηλάκου, την κυρία Βασίλαινα, τις Προϊσταμένες και τους ανθρώπους των Σταθμών, σε αντίξοες συνθήκες, με ελλιπές προσωπικό. Ακούμε καλά λόγια, αλλά και δικαιολογημένα παράπονα.
Ένα ευχάριστο νέο, είναι ότι γίνεται ένας νέος Σταθμός στο πάρκο Δηλαβέρη και θα συστεγαστούν εκεί τρείς Σταθμοί. Ξέρω ότι είναι λυπηρό να γίνεται ένα νέο κτίριο και να μην μπορούμε να προσθέσουμε νέο Σταθμό, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Για να μπορέσουμε να καλύψουμε και άλλα παιδιά, λόγω έλλειψης προσωπικού, θα πρέπει να μεταφέρουμε τρεις υπάρχοντες Σταθμούς. Αυτά είναι τα προβλήματα και οι παθογένειες που έχουμε και στην χώρα και στην πόλη μας.
Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο, παρά τα προβλήματα, τα οποία δεν τελειώνουν ποτέ. Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά πιστεύω πως είναι επιτυχία κάθε χρόνο να είμαστε 10-15% καλύτεροι από πέρυσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι την κα Ζηλάκου, την κα Βασίλαινα και όλους τους ανθρώπους των Σταθμών διότι πραγματικά κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια και ασκούν και καθήκοντα που δεν είναι των αρμοδιοτήτων τους - και τα ξέρετε όλοι όσοι είστε εδώ - για να βγαίνει σε πέρας η δουλειά.
Να ελπίζουμε σε ένα πιο αισιόδοξο 2016. Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ειδικά όταν είμαστε σε αίθουσα με παιδιά.
Να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά. Ό,τι επιθυμεί ο καθένας για τον ίδιο, την οικογένειά του και κυρίως για τα παιδιά μας. Να είστε καλά. Οι πρωταγωνιστές να ανέβουν στην σκηνή».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, ανέφερε:
«Σας καλωσορίζω στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου ΣΙΝΕΑΚ και στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας για να ξεκινήσουμε να μετράμε μαζί αντίστροφα τις μέρες για τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό θα παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων των Βρεφονηπιακών Σταθμών που προετοίμασαν τα παιδιά και οι παιδαγωγοί του 3ου., 5ου και 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου μας.
Oι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας, έχουν επίκεντρο τα παιδιά, στα οποία οφείλουμε να προσφέρουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες γιορτές.
Έχει ήδη αρχίσει η περίοδος των Χριστουγέννων που όλοι μας και πιο πολύ τα παιδιά περιμένουν.
Αυτές τις Άγιες Μέρες, ας μεταφέρουμε το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της γέννησης του Χριστού, σαν μια νότα αγάπης και αισιοδοξίας.
Εμείς, παρά την κρίση και σε πείσμα των δύσκολων καιρών, συμμετέχουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με συνειδητό το αίσθημα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν για το σκοπό αυτό συνεισέφεραν και συμμετείχαν στην προετοιμασία και στην οργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, τη Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών την κα Βασίλαινα, το παιδαγωγικό προσωπικό, το βοηθητικό προσωπικό, τους εθελοντές για την προσφορά τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς τους γονείς που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας και το μεγαλύτερο ευχαριστώ στα παιδιά σας, το μέλλον μας, το μέλλον του Πειραιά!
Ευχόμαστε ολόψυχα, το Άγιο Φώς των Χριστουγέννων και η Νέα Χρονιά να μας χαρίσει Υγεία, Αισιοδοξία, Πίστη και Ελπίδα για την πατρίδα μας.
Να ευχαριστήσω τον κ. Μάρκο Σεφερλή για την παρουσία του εδώ, που δίνει προτεραιότητα στα παιδιά του Πειραιά απ΄ ότι φαίνεται.
Και του Χρόνου να είμαστε όλοι καλά!!».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Μώραλης και η κα Ζηλάκου διένειμαν δωροεπιταγές στα παιδιά.

Να σημειωθεί ότι, οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και χαρά από την παρουσία του ηθοποιού κ. Μάρκου Σεφερλή.

Στην εκδήλωση των Βρεφονηπιακών Σταθμών παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ευαγγελία Σαρρή και κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης. Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.


Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου ψυχαγώγησε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους παρευρισκόμενους.

eep logo