Πλήρης ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου στο 14ο Γυμνάσιο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά αλλάζει όψη σε πέντε σχολικά γυμναστήρια της πόλης

Στην πλήρη ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου του 14ου Γυμνάσιου Πειραιά στην Παλαιά Κοκκινιά, προχώρησε ο Δήμος Πειραιά.
Πρόκειται για το τρίτο σχολικό γυμναστήριο που ανακαινίζεται το τελευταίο διάστημα από τον Δήμο Πειραιά, μετά την πλήρη ανακατασκευή των γυμναστηρίων στο σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλλα στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα και στο 13ο Γυμνάσιο Πειραιά και στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Πειραιά στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.



Τα άλλα σχολικά γυμναστήρια που ανακαινίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα βρίσκονται στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Πειραιά στην οδό Αφεντούλη στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα και στο Γυμνάσιο Καμινίων στην οδό Δωδεκανήσου στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.
Οι παρεμβάσεις αφορούν στις αθλητικές υποδομές, στα αποδυτήρια και στους βοηθητικούς χώρους, οι οποίοι βελτιώθηκαν λειτουργικά και αισθητικά, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της πόλης μας να αθλούνται σε χώρους όμορφους με ανανεωμένες εγκαταστάσεις.



Επιπλέον, τοποθετήθηκαν προστατευτικά περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, ειδικοί προβολείς led με χορηγία του Ολυμπιακού ΣΦΠ, καθώς και καθίσματα μετά από δωρεά του ΣΕΦ.
Σημειώνεται, ότι τις απογευματινές ώρες στα σχολικά γυμναστήρια αθλούνται παιδιά των αθλητικών σωματείων της πόλης.



Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Συνεχίζουμε τις ανακαινίσεις των γυμναστηρίων που στεγάζονται σε σχολεία της πόλης μας. Μετά από τα κλειστά γυμναστήρια του σχολικού συγκροτήματος της οδού Τζαβέλλα και του 3ου Ενιαίου Λυκείου και 13ου Γυμνασίου Πειραιά, παραδίδουμε ακόμη ένα πλήρως ανακαινισμένο αθλητικό χώρο στους μαθητές του 14ου Γυμνασίου Πειραιά. Συνολικά ανακαινίζουμε 5 γυμναστήρια σε σχολεία της πόλης μας, προκειμένου να διαθέτουν ασφαλείς, λειτουργικές και καλαίσθητες υποδομές για τους μαθητές, αλλά και για τους Συλλόγους που αθλούνται σε αυτούς τους χώρους. Ως Δημοτική Αρχή παρεμβαίνουμε σε όσες περισσότερες αθλητικές υποδομές μπορούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και αναμένουμε όλοι όσοι τους χρησιμοποιούν να τους διατηρήσουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μην χρειάζεται να παρεμβαίνουμε κάθε χρόνο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρινόμενοι στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε:
«Ανακαινίσαμε και το τρίτο σχολικό γυμναστήριο που εξυπηρετεί τις ανάγκες του 14ου Γυμνασίου Πειραιά, αλλά και των αθλητικών συλλόγων που το χρησιμοποιούν κατά τις απογευματινές ώρες. Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με την ανακαίνιση και των υπολοίπων σχολικών γυμναστηρίων της πόλης μας. Θεωρούμε αμετάθετη υποχρέωσή μας να βελτιώσουμε τις σχολικές και αθλητικές μας υποδομές. Δυστυχώς όμως, συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία και την οικονομική ύφεση. Συνεχίζουμε, εντούτοις, σταθερά την προσπάθειά μας, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά και στους νέους της πόλης μας να μορφωθούν, να δημιουργήσουν και να αθληθούν σε ένα σύγχρονο περιβάλλον».

 

eep logo