Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Νέα δικαστική δικαίωση των θέσεων του δικηγορικού σώματος

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε ότι είναι άκυρη και αντίθετη στην κείμενη δικαιοταξία 

Με νέα κρίση του, υπό διαφορετική σύνθεση, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε κατά πιθανολόγηση ότι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής είναι άκυρη και αντίθετη στην κείμενη δικαιοταξία και διατήρησε την ισχύ της ήδη εκδοθείσας προσωρινής διαταγής, μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της ασκηθείσας συλλογικής αγωγής.

Η προσωρινή δικαστική προστασία παρέχει δίχτυ προστασίας που συνίσταται στην απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρεία κατηγορία των «ευάλωτων καταναλωτών», εάν όφειλαν ή οφείλουν το ποσό που αντιστοιχεί στην Ρήτρα Αναπροσαρμογής. (βλ. τις κατηγορίες προστατευόμενων προσώπων εδώ: https://bit.ly/3AvGHaF)

Στην υπόθεση πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της συλλογικής αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων (ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ) έκανε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δια του Προέδρου κ. Δημήτρη Βερβεσού και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, δια του Προέδρου κ. Ηλία Κλάππα.

Νομικοί παραστάτες ήσαν οι Καθηγητές κ.κ. Γ. Μεντής, Δ. Φιλίππου και Π. Νικολόπουλος.

Το δικηγορικό σώμα για άλλη μια φορά, μετά την παρέμβαση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους ευάλωτους δανειολήπτες, στέκεται στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

(Στην φωτογραφία οι Πρόεδροι του ΔΣΑ και ΔΣΠ που παρέστησαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο ΑΘΗΝΩΝ για να υποστηρίξουν την πρόσθετη παρέμβαση των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας υπέρ των καταναλωτικών Ενώσεων για τη «ΡΗΤΡΑ αναπροσαρμογής» τιμής ηλεκτρικού ρεύματος)

 

eep logo