Ξεκίνησε το 15o Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Αττικής

Στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη

Με το έργο του Παντελή Νικολαϊδη «Της Τρελής» και το «Καλιφόρνια Ντριμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη, συμμετέχει το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις» στο 15o Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων Αττικής. Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Αγ.Ι. Ρέντη «Μίκης Θεοδωράκης» και από τις 31 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

Η Ευρωπαϊκή πιστοποίηση η EFFE Label 2017-2018 που έλαβε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA) αποδεικνύει ότι το Διαδημοτικό Φεστιβάλ σε πείσμα των καιρών, χρησιμοποιώντας την τέχνη του θεάτρου, παρεμβαίνει δημιουργικά στις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύοντας την ερασιτεχνική δημιουργία και δίνοντας την ευκαιρία σε ολοένα και περισσότερους πολίτες της Αττικής, να παρακολουθήσουν δωρεάν θέατρο στην πόλη τους.



Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:
«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή για την πόλη μας η φιλοξενία πολιτιστικών δρώμενων όπως το 15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει την θεατρική παράδοση και ανιχνεύει εκφραστικούς δρόμους υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Με συνέπεια, σεμνότητα και καλλιτεχνικό ήθος το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας «Ρενδία Λέξις» επιβεβαιώνει τη δημιουργική πολιτιστική συνέχεια που υπάρχει στην πόλη μας. Με αυτές τις λίγες σκέψεις θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία και σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις που απλόχερα θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές αισθητικής απόλαυσης».

Η Συντονιστική Επιτροπή του φεστιβάλ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:
«Είμαστε ευτυχείς όλοι μας που φθάσαμε στον 15ο χρόνο και πιστεύουμε πάντα στο ‘’κάθε χρόνο και καλύτερα’’. Έτσι έρχονται νέα παιδιά στις ομάδες, έτσι αυξάνεστε και εσείς οι θεατές μας και γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα που δένεται με αυτήν την επικοινωνία, στην πάνδημη γιορτή του θεάτρου που μας ενώνει σαν μια αλυσίδα που δεν σπάει. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την αγάπη σας»


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες των Δήμων Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη , Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου- Ταύρου, Διονύσου και Αγίας Παρασκευής.

Α περίοδος: 22-30/06/2022
θέατρο Ρέντη 'Μίκης Θεοδωράκης (Νάξου και Σταυράκης)
ώρα 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Β περίοδος: 31/08-8/09/2022
Κηποθέατρο Νίκαιας
ώρα 20:30
Είσοδος ελεύθερη

eep logo