«Αφήγηση Μνήμης» στο Ρέντη

100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με μια «Αφήγηση Μνήμης» ιστορίες προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής ζωντανεύουν μέσα από την λόγο, την ποίηση και τη μουσική. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στην αυλή του Α΄ΚΑΠΗ Δ.Ε. Ρέντη (Μπαλτατζή 32), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Εκτός από την ομάδα μελών των ΚΑΠΗ που αποτελούν ουσιαστική πηγή προφορικής ιστορίας στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος οι :Παναγιώτης Ορνιθόπουλος, ποιητής, Παρασκευάς Ποτηρόπουλος, ερευνητής Ακαδημίας Αθηνών, Αρχοντία Παπαδοπούλου, ιστορικός συγγραφέας, Ελένη Ζήγα, υποψήφια Διδάκτωρ τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Την εκδήλωση θα «ντύσει μουσικά το Μουσικό Εργαστήριο της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Παιδείας με υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Λαμπράκη.



Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας, δίνει την ευκαιρία στα μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ως δεύτερη γενιά προσφύγων, να αφηγηθούν γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, φέρνοντας κομμάτια της ιστορίας πιο κοντά στις νεώτερες γενιές. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο Δήμο και συνέβαλλαν στην ανάπτυξη και οργάνωση της κοινότητας μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

eep logo