Δημιουργία μιας «ανοιχτής» τράπεζας αίματος για όλους!

Από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά επεκτείνει τα όρια κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς της, με τη δημιουργία μιας «ανοιχτής» τράπεζας αίματος για όλους!
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, το σκοπό λειτουργίας της, δεδομένης της δύσκολης υγειονομικής συγκυρίας των τελευταίων ετών, καλούμαστε όλες και όλοι να στηρίξουμε τη νεοσύστατη τράπεζα αίματος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., κάνοντας μια κατάθεση ζωής.

Η νέα γραμμή βοήθειας της ΚΟ.Δ.Ε.Π. έχει ως τελικό αποδέκτη τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται, τον μοναχικό, τον ανήμπορο, τον κοινωνικά ευάλωτο.
Η νέα αυτή κοινωνική δράση της ΚΟ.Δ.Ε.Π. αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαδρομής αλλά και της φιλοσοφίας της, αφού ο Φορέας επιτελεί διαχρονικά ένα σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, το οποίο ξεπερνά πολλές φορές τα στενά όρια της πειραϊκής τοπικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε με αφορμή την ίδρυση Τράπεζας Αίματος:
«Σήμερα η οικογένεια της ΚΟ.Δ.Ε.Π. γίνεται ακόμα πιο μεγάλη, ακόμα πιο χρήσιμη, ακόμα πιο αποτελεσματική.
Με γνώμονα την προσφορά στο συνάνθρωπο έχουμε ιδρύσει την Τράπεζα Αίματος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα γράψει χρυσές σελίδες στο χρηματιστήριο της αγάπης, της ανθρωπιάς και της προσφοράς.
Και η βεβαιότητα αυτή πηγάζει από την εμπιστοσύνη με την οποία αγκαλιάζουν τα τελευταία χρόνια το σύνολο των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων της ΚΟ.Δ.Ε.Π., δωρητές, εθελοντές, εργαζόμενοι, διοίκηση.
Η κοινωνική αλυσίδα που έχουμε δημιουργήσει, μεγαλώνει διαρκώς και οι δεσμοί μεταξύ των κρίκων της γίνονται ακόμα πιο ισχυροί.
Ένας τέτοιος κρίκος είναι και η νέα Τράπεζα Αίματος που εγκαινιάζουμε στην ΚΟ.Δ.Ε.Π., ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας.
Σας καλώ να δώσετε λίγο από το αίμα σας στην Τράπεζα Αίματος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και να χαρίσετε με αυτόν τον τρόπο ζωή σε ένα συνάνθρωπό σας που το έχει πραγματικά ανάγκη.»

eep logo