Συνάντηση συνεργασίας Ε.Β.Ε.Π. – Ε.Β.Ε. Αμμοχώστου

korkidis eve ammoxostou

Οι ισχυροί, άρρηκτοι δεσμοί φιλίας που συνδέουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου επιβεβαιώθηκαν, για μία ακόμη φορά, στη συνάντηση των Προέδρων των δυο Επιμελητηρίων, κ. κ. Β. Κορκίδη και Γ. Μαυρουδή, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., με στόχο την περαιτέρω συνεργασία τους, σε τομείς κοινού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Το 1971, επί Προεδρίας του κ. Χ. Μαυρουδή (πατέρα του σημερινού Προέδρου), έγινε η αδελφοποίηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (Ε.Β.Ε.Α.) με το Ε.Β.Ε.Π. Και ενώ η ανάπτυξη της Αμμοχώστου βρίσκεται στο απόγειό της και η εξέλιξη του Ε.Β.Ε.Α. διαγράφεται λαμπρή, η Τουρκική εισβολή και τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου 1974, αναχαίτισαν την εν λόγω πορεία. Πάρα ταύτα, μακριά από την έδρα του και την κατεχόμενη Αμμόχωστο, το Επιμελητήριο ανέπτυξε αξιοζήλευτη δραστηριότητα. Ως ομοσπονδιακό μέλος, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις ενέργειες του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ενώ παράλληλα διατήρησε την ανεξαρτησία του και εργάστηκε για την επίλυση των ποικίλων προβλημάτων των προσφυγοποιημένων μελών του και την προώθηση των αναπτυξιακών αναγκών της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π.,  Β. Κορκίδης, επεσήμανε: «…παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν, το Επιμελητήριο Αμμοχώστου παραμένει ζωντανό και δραστήριο, με πρωταρχικό πάντα στόχο την εγκατάσταση στην έδρα του και στην περιοχή ευθύνης του. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας, αναπτύξαμε μία σειρά θεμάτων κοινού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη δημιουργία του Ναυτιλιακού Cluster στον Πειραιά, τα λιμενικά έργα και οι σύγχρονες, λιμενικές εγκαταστάσεις, η δυνατότητα οικονομικής γεωγραφίας της περιοχής της Αμμοχώστου (ΓΕΩΒΑΣΗ), η δημιουργία στην Κύπρο μονάδας, μικρής κλίμακας, Ναυπηγοεπισκευής, η ναυτιλιακή σύνδεση Ελλάδος- Κύπρου και η δυνατότητα λειτουργίας ro ro shipping lines, τα οφέλη του Γ.Ε.ΜΗ. και οι ανταποδοτικές υπηρεσίες του Ε.Β.Ε.Π. κ.ά.», τονίζοντας, παράλληλα, ότι «όπως στις δύσκολες, έτσι και στις δημιουργικές στιγμές, το Ε.Β.Ε.Π. θα βρίσκεται δίπλα στο Ε.Β.Ε.Α.».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α.,  Γ. Μαυρουδής, υπογράμμισε ότι «…πριν από την επιστροφή, βρισκόμαστε στη διαδικασία σχεδιασμού της επόμενης μέρας, η οποία αφορά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της πόλης μας με φορείς της Αμμοχώστου…».

eep logo