Κέρδισε τις εντυπώσεις το Nikea Guitar Ensemble στη Νίκαια

Στις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή

Εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά το Κιθαριστικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Nikea Guitar Ensemble, στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή που έγιναν στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου στις 7 Ιουνίου και διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

To Nikea Guitar Ensemble ερμήνευσε εμβληματικά έργα της παγκόσμιας μουσικής, σε ένα ταξίδι από τον Μίκη Θεοδωράκη & τον Μάνο Χατζιδάκι, την Ισπανία, την Λατινική Αμερική, την Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και φυσικά Παραδοσιακά Σμυρνέικα τραγούδια, Ρεμπέτικα, κ.α.

Μαζί του συνέπραξαν η σοπράνο Βανέσα Καλκάνη (καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη), η τραγουδίστρια Αθηνά Χιώτη και οι σπουδαστές Μονωδίας του Ωδείου, Βασίλης Βασιλόπουλος και Φραντζέσκα Παλαιοχωρίτη.

Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια του Συνόλου, έχει ο Έφορος της Σχολής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνης Μυτακίδης. Σολίστ ήταν οι Στέλιος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου), Βασίλης Μαστοράκης (Διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου), Γιώργος Γκόλγκαρης & Ηλίας Διαμαντάκης (Καθηγητές Κιθάρας του Ωδείου).

Συμμετείχαν ακόμη στο σύνολο για την συγκεκριμένη συναυλία, οι απόφοιτοι σπουδαστές κιθάρας του Ωδείου Δημήτρης Σταυρόπουλος & Κωνσταντίνος Παπαδάτος.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση ήταν των Στέλιου Γκόλγκαρη και Βασίλη Μαστοράκη.

 

eep logo