H ΚΟ.Δ.Ε.Π. στην 34η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

Προβολή των δράσεων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 στο Πασαλιμάνι τα εγκαίνια της 34ης Έκθεσης Βιβλίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την 19η Ιουνίου.
Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά διατηρεί περίπτερο στην Έκθεση, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, το οποίο και επισκέφτηκε ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας.



Ο κ. Βοϊδονικόλας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επισκέπτες της Έκθεσης, τους οποίους ενημέρωσε για τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς και τις δράσεις του προγράμματος Social Innovation Piraeus, μοιράζοντας και το σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό που διατίθεται στο περίπτερο.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε αρκετά περίπτερα της Έκθεσης, στην οποία φιλοξενούνται δεκάδες εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα, στέλνοντας το μήνυμα δημιουργίας μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, η οποία βεβαίως «περνά» μέσα από τα βιβλία και το διάβασμα!

Στο περιθώριο των εγκαινίων της 34ης Έκθεσης Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε ξανά, έπειτα από δυο χρόνια πανδημίας και περιορισμών, την 34η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι.
Η Έκθεση Βιβλίου είναι ταυτισμένη με το Πασαλιμάνι και τον Πειραιά, για αυτό και χιλιάδες Πειραιώτες την επισκέπτονται κάθε χρόνο.
Δε θα μπορούσε λοιπόν να απουσιάζει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, καθώς μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουμε στους συνδημότες μας και όχι μόνο, το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στο Δήμο Πειραιά, με κύριο όχημα την ΚΟΔΕΠ.
Υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου μας Γιάννη Μώραλη, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια κοινωνική αλυσίδα με ισχυρούς συνδετικούς κρίκους τη δημοτική αρχή, τους πολίτες και τους εθελοντές μας.
Μια κοινωνική αλυσίδα που λειτουργεί με γρήγορα αντανακλαστικά, ευαισθησία και αποφασιστικότητα, έχοντας ως όραμα την κοινωνία των ίσων ευκαιριών, η οποία ενισχύεται μέσω της ενδυνάμωσης της σχέσης των νέων ανθρώπων με το βιβλίο και το διάβασμα γενικότερα.
Αναφέρω ως χαρακτηριστικά παραδείγματα του πολύπλευρου έργο που επιτελείται στην ΚΟΔΕΠ, το κοινωνικό φροντιστήριο «Διδακτική Αλληλεγγύη» και την κοινωνική βιβλιοθήκη, τη λειτουργία του δημοτικού ξενώνα, τη συγκέντρωση τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία, την παροχή βασικών αγαθών στους ωφελούμενους των προγραμμάτων μας.
Μέσω της συμμετοχής μας στη φετινή Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, θέλω να προσκαλέσω όλες και όλους τους Πειραιώτες που δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα, να γίνουν ενεργά μέλη στη μεγάλη οικογένεια της ΚΟΔΕΠ, προσφέροντας από το περίσσευμα της αγάπης τους στον κοινωνικά ευάλωτο συμπολίτη τους.»

 

eep logo