Ο Γιάννης Μώραλης για το κάλεσμα Σωματείου του Δήμου για αποχή

Δήλωση με επισημάνσεις του Δημάρχου Πειραιά

Με αφορμή το γεγονός ότι εδώ και δυο εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα εκ των πέντε σωματείων του Δήμου καλεί σε αποχή για αιτήματα που έχουν εδώ και καιρό ικανοποιηθεί, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε:
«Ένα από τα 5 σωματεία εργαζομένων του Δήμου Πειραιά εδώ και δυο εβδομάδες προσπαθεί να παρέμβει στην καλή πορεία του Δήμου Πειραιά στον τομέα της καθαριότητας και της Δημοτικής Αρχής γενικότερα, προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωπικές επιδιώξεις και συνδικαλιστικές καριέρες.
Σε αυτήν την τακτική προφανώς και δεν έχουν απολύτως καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι μέλη του Σωματείου, παρά μόνο ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, οι οποίοι συστηματικά παραπλανούν τους εργαζόμενους για δικά τους προσωπικά οφέλη.
Είναι προφανές, ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η κοινωνία που ψάχνει δουλειά, η κοινωνία που εργάζεται σκληρά, στέκεται πλέον απέναντι σε επαγγελματίες συνδικαλιστές περασμένων δεκαετιών.
Επίσης, στέκεται απέναντι σε ανθρώπους, που χωρίς να έχουν δουλέψει σχεδόν ποτέ, επιθυμούν να γίνουν και προστάτες αυτών που καθημερινά ιδρώνουν την φανέλα στο τιμόνι και στους δρόμους, για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Όλοι στον Δήμο Πειραιά και όχι μόνο, γνωρίζουν το εργασιακό καθεστώς στην Διεύθυνση Καθαριότητας και γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή, η τωρινή και οι προηγούμενες, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία του συγκεκριμένου αντικειμένου εργασίας, στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους, με κάθε δυνατό τρόπο, ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό της και τις οικονομικές δυνατότητές της.
Αυτά που ψευδώς αναφέρει για πολλοστή φορά ο πρόεδρος, που απλά υπογράφει και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, καθώς και κάποιες στιγμιαίες φωτογραφίες που παρουσιάζονται ως καθημερινότητα, διαψεύδονται από τις υπογεγραμμένες επιστολές των συναδέλφων τους, μελών των σωματείων εργαζομένων.
Καμία υπερωρία δεν χρωστάει ο Δήμος Πειραιά στην Διεύθυνση Καθαριότητας! Αν υπάρχουν μετρημένες στα δάχτυλα εκκρεμότητες είναι κάτι που αφορά στην καθημερινότητα και διευθετείται εύκολα.
Τα ΜΑΠ δίνονται κανονικά με ελάχιστες εξαιρέσεις που όλοι γνωρίζουν ότι προκύπτουν λόγω της μη δυνατότητας της αρμόδιας υπηρεσίας να υπολογίσει, λόγω προσφυγών και την μεγάλη αυξομείωση του προσωπικού, με απόλυτη ακρίβεια τις ανάγκες σε νούμερα, σε ρούχα και υποδήματα.
Οι μέρες ανάπαυσης πλέον δίνονται κανονικά με ελάχιστες εξαιρέσεις και αυτό είναι υπογεγραμμένο από τους συναδέλφους τους.
Για τα ΜΑΠ περασμένων ετών που δήθεν έπρεπε να αποτιμηθούν σε χρήματα και να αποδοθούν στους εργαζόμενους, ενημερώνω ότι η άποψη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, της καθ’ ύλην αρμόδιας, είναι εντελώς διαφορετική και γνωστή στο σωματείο.
Κατόπιν των ανωτέρω αντιλαμβάνονται όλοι την προσπάθεια κάποιων λίγων να ανακόψουν τη θετική πορεία της πόλης του Πειραιά και της Δημοτικής Αρχής, αφήνοντας την πόλη όσο μπορούν πιο βρώμικη για να χρεωθεί δήθεν «ο κακός Δήμαρχος» και οι συνεργάτες του.
Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται όμως είναι ότι η κοινωνία έχει και γνώση και κρίση. Επίσης, η τοπική κοινωνία και το σύνολο των φορέων της πόλης αντιλήφθηκαν πλήρως ότι προσπάθησαν να στήσουν αυτό το σκηνικό κατά τη διάρκεια των εορτασμών της πόλης του Πειραιά, όταν όλοι μαζί προσπαθήσαμε όχι μόνο να αυξήσουμε την συμμετοχή των Πειραιωτών στους εορτασμούς, αλλά να προσελκύσουμε και κόσμο εκτός Πειραιά με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις! Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν.
Ήταν οι καλύτερες «Ημέρες Θάλασσας» που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα!!!
Τώρα επανέρχονται με τα ίδια ψευδή επιχειρήματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Ας προσέξουν όμως, γιατί οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα, ώστε να ζημιώνονται και να χρησιμοποιούνται για προσωπικά οφέλη κάποιων λίγων και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Κλείνω σε λίγο 8 χρόνια ως Δήμαρχος Πειραιά και όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την δημοκρατική μου συμπεριφορά, την ευγένεια μου απέναντι στους εργαζόμενους και τον απόλυτο σεβασμό μου στα δικαιώματα τους και στην νομιμότητα.
Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσει να πορεύεται η Δημοτική Αρχή.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους που αποκαλούνται από τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο ως τσιράκια, πληρωμένοι από την διοίκηση και άλλα «κοσμητικά επίθετα» απολύτως προσβλητικά, μόνο και μόνο γιατί γνωρίζοντας την αλήθεια και γνωρίζοντας τη στάση της Δημοτικής Αρχής, προσήλθαν στην εργασία τους.
Τα δε δυο τρία άτομα, τα οποία ηγούνται της παραπληροφόρησης, αποδεικνύουν ότι πέρα από ψεύτες δεν έχουν και κανένα ηθικό φραγμό, βάλλοντας αυτήν την φορά με ακραίους χαρακτηρισμούς, όχι μόνο κατά της Δημοτικής Αρχής, αλλά κυρίως εναντίον συναδέλφων τους εργαζομένων.
Νομίζω ότι πλέον τα πράγματα είναι σε όλους απολύτως ξεκάθαρα!»