ΑΝΑ-ΠΝΟΗ από το Ίδρυμα Λασκαρίδη στις πυρόπληκτες περιοχές

Συνεχίζεται το μεγάλο πρόγραμμα υποστήριξης των σχολείων σε Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και της Αρχαίας Ολυμπίας μέσα από το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, ύψους 1.100.000 ευρώ.
Αναπνέω σημαίνει ζω και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διατηρεί χρόνια τώρα δεσμούς ζωής με τη σχολική κοινότητα της χώρας, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί και προσφέρει δωρεάν σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο.



Η αποστολή που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, είχε στόχο την ενίσχυση των σχολικών μονάδων των δοκιμαζόμενων περιοχών της Β. Εύβοιας και της Αρχαίας Ολυμπία. Παραδόθηκαν περισσότεροι από 280 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (σταθεροί και φορητοί), 30 διαδραστικοί πίνακες, 50 εκτυπωτές και φωτοτυπικά μηχανήματα αλλά και μεγάλος αριθμός εξοπλισμού για τις αίθουσες διδασκαλίας (κλιματιστικά, θρανία, καρέκλες κ.ά.), και φυσικά πολλά παιχνίδια για τους μαθητές των νηπιαγωγείων.
Επιπλέον, εξοπλίστηκαν πλήρως όλα τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ της Ιστιαίας και του Μαντουδίου, ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα πραγματικής εκπαίδευσης στους σπουδαστές τους, ενώ ιδιαίτερης μέριμνας έτυχαν τα τρία ειδικά σχολεία αυτών των περιοχών.



Συνολικά έχει παραδοθεί υλικοτεχνικός εξοπλισμός αξίας άνω των 400.000 ευρώ, σε 82 σχολεία όλων των βαθμίδων και 3.286 μαθητές έχουν πλέον ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, αξιοποιώντας τα μέσα που προσφέρει η τεχνολογία.



Το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, ύψους 1.100.000 Ευρώ, αποτελεί μέρος της μεγάλης προσπάθειας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη για την στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών. Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στηρίζει κατοίκους και φορείς με δωρεές απαραίτητου εξοπλισμού, μηχανημάτων, υλικών, υποδομών αλλά και χρημάτων (όπου κρίνεται αναγκαίο) και θα εξακολουθεί να έχει το βλέμμα του στραμμένο στις πληγείσες περιοχές, ώστε να συνδράμει ενεργά στην προσπάθεια επούλωσης των συνεπειών των πυρκαγιών, με την ευχή ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα υπάρξουν άλλες καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας.

 

eep logo