Μαγικές βραδιές κινηματογράφου στον Όρμο της Αφροδίτης

cinema sth thalassa 4

«Σινεμά στη Θάλασσα» στις Ημέρες Θάλασσας 2022

Μια από τις ομορφότερες περιοχές και ένα από τα ειδυλλιακά τοπία του Πειραιά, ο Όρμος της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, μετατράπηκε και εφέτος για τρεις ημέρες σε θερινό σινεμά και χάρισε μαγικές στιγμές στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2022.

cinema sth thalassa 2

Μέσα σε μια μοναδική ατμόσφαιρα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με σεζ λονγκ και μαξιλάρες, στα βράχια γύρω από τον Όρμο, οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν τις ταινίες: παιδική ταινία «LUCA» του Enrico Casarosa, «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη, «Ο άνθρωπος του Θεού» της Γέλενα Πόποβιτς και «Η Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα.

cinema sth thalassa 6

Πριν από τις προβολές, οι θεατές ψυχαγωγήθηκαν με αγαπημένες μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, ενώ δεκάδες εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον Πειραϊκό ουρανό.

moralis cinema sti thalassa

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Το θερινό σινεμά δίπλα στη θάλασσα στον Όρμο της Αφροδίτης είναι μια ξεχωριστή δράση των Ημερών Θάλασσας, η οποία έχει «αγκαλιαστεί» και από τα παιδιά που παρακολούθησαν την παιδική ταινία, αλλά και από τους μεγαλύτερους, αφού η απήχηση ήταν πολύ μεγάλη. Το σημαντικότερο, αυτή την χρονιά, στις Ημέρες Θάλασσας, είναι η πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις ποικίλες εκδηλώσεις και αυτό μάς χαροποιεί ιδιαίτερα. Μετά από μια δύσκολη περίοδο περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, μικροί και μεγάλοι έχουν την ανάγκη και τη διάθεση να βγουν και να διασκεδάσουν. Βλέπουμε πολύ κόσμο στις εκδηλώσεις, χαιρόμαστε γι αυτό και θα συνεχίσουμε να τις υποστηρίζουμε».

cinema sth thalassa 3

cinema sth thalassa 4

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:
«Η μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά, τον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, προσέλκυσε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους, που απόλαυσαν για τρείς ημέρες, το σινεμά στη θάλασσα και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Το σινεμά στη θάλασσα ήταν μια από τις αγαπημένες μας δράσεις στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας και πλέον έχει καθιερωθεί στις εκδηλώσεις μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ευελπιστώ ότι και τις επόμενες ημέρες οι εκδηλώσεις μας θα «πλημμυρίσουν» από κόσμο».

cinema sth thalassa 5

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εξωστρέφειας Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το Destination Piraeus, την Α' Δημοτική Κοινότητα και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Άγιος Νικόλαος».