Νίκαια: Οι μαθητές «αφηγούνται» ιστορίες των προσφύγων της πόλης

mathites mikrasiatikh katastrofh nikaia

Τριήμερο Μαθητικών εκδηλώσεων με θέμα: 1922-2022: Μικρά Ασία – Πόντος - Ιωνία

«Οι μαθητές «αφηγούνται» ιστορίες των προσφύγων της πόλης μας» θα φιλοξενήσει στις 27-28-29 Μαϊου ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Μαϊου στις 6 το απόγευμα. Με εικαστικές παρεμβάσεις, ζωγραφικά έργα, θεατρικά δρώμενα, χορό και τραγούδι, ποίηση και προβολές ταινιών, μαθητές απ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, γίνονται αφηγητές, φέρνουν ήχο και εικόνα από το παρελθόν και μας παρουσιάζουν τη ζωή των Μικρασιατών προσφύγων στην πόλη της Νίκαιας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (Διεύθυνση Πολιτισμού και Παιδείας) με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

mathites mikrasiatikh katastrofh afisa

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Με στόχο να διατηρήσουμε τη σπουδαία παράδοση της πόλης μας ακμαία και ζωντανή και ταυτόχρονα να την εμπλουτίσουμε με όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εκφράζουν καλλιτεχνικές τάσεις και πνευματικές ανησυχίες καλωσορίζουμε τις μαθητικές εκδηλώσεις των σχολείων της πόλης μας, σ’ένα τριήμερο αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους καθηγητές και γονείς οι οποίοι σε πείσμα των καιρών παροτρύνουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν την Τέχνη για να συναντήσουν την Ιστορία της πόλης. Σας προσκαλούμε να γίνετε συνοδοιπόροι μας σ’αυτό το ταξίδι που ετοίμασαν με πολύ μεράκι και αγάπη τα παιδιά μας εκεί όπου η Μνήμη συναντά τον Πολιτισμό».

eep logo