«Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση»

drosoulites 1

Έκθεση και εκδηλώσεις από τους Δροσουλίτες

Το Κρητικό σωματείο Δροσουλίτες συμμετείχε και έκλεισε στις 10 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία την έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» παρουσιάζοντας χορούς και ριζίτικα της Κρήτης με τη μορφή δραματοποιημένης παράστασης σε σύνδεση με τον κοινωνικό περίγυρο και τα ιστορικά δεδομένα που τον γέννησαν και τον καλλιέργησαν.

Οι μουσικοί, χορευτές, ριζίτες και τα μέλη του συλλόγου, κρατώντας τη σημαία και το λάβαρό του, ξεκίνησαν με καντάδα από τα γραφεία του συλλόγου επί της οδού Γούναρη 49, Πειραιάς και κατευθύνθηκαν στο χώρο της έκθεσης, διασχίζοντας τη πλατεία Κοραή και τον πεζόδρομο της Σωτήρος.
Εκεί, μετά την παρουσίαση του δρώμενου, που περιλάμβανε χορό, ριζίτικο τραγούδι και σύντομες αναφορές που τα συνέδεαν με την ψυχή της Κρήτης, ακολούθησε χοροστάσι με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, επισκεπτών, φίλων αλλά και εκθετών.

drosoulites 2

Η όμορφη αυτή προσπάθεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συλλογική δράση όλων των μελών, των φίλων που βοήθησαν σε όλη την προετοιμασία. Η αγάπη, η συλλογικότητα και ο σεβασμός είναι στοιχεία στα οποία ο σύλλογος μας μας δίνει μεγάλη έμφαση.

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές της έκθεσης κ.κ. Νεκτάριο Σερμάκη και Νίκο Σιδηρόπουλο για την άψογη συνεργασία, τον κ. Μανόλη Καζεράκη για το χρόνο του και την αεικίνητη προσπάθεια του να τραβήξει τις καλύτερες φωτογραφίες, τους μουσικούς και τραγουδιστές μας, κ.κ. Αρτέμη Δρανδάκη, Αλέξανδρο Παναγιωτάκη, Ανδρόνικο Νικολούδη, Ιάσωνα Ανουσάκη, Χάρη Φυτράκη και Νίκο Χαρχαλάκη που προσφέρθηκαν πρόθυμα να συμμετάσχουν, βοηθώντας όχι μόνο τη μέρα της εκδήλωσης αλλά και τις προηγούμενες μέρες στις πρόβες.

eep logo