ΚΟ.Δ.Ε.Π.: Νέα Μεγάλη Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την Ουκρανία

kodep ukraine help 3

Από το Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Η μεγάλη κοινωνική αλυσίδα που έχει δημιουργηθεί στον Πειραιά οδήγησε στη συγκέντρωση 1,5 τόνου ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό.
Η φιλανθρωπική δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά (ισόγειο Δημαρχείου) με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, επιχειρήσεων, φορέων και συλλόγων της πόλης.
1,5 τόνος ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν ο απολογισμός της νέα επιτυχημένης δράσης αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

kodep ukraine help 1

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι:
Φάρμακα, υγειονομικό υλικό, κουβέρτες, υπνόσακοι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές, γάλατα, πάνες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη κουζίνας και ρούχα (σε καλή κατάσταση, έτοιμα να φορεθούν).

Σημειώνεται επίσης πως από φιλανθρωπικές δράσεις του Δήμου Πειραιά και της ΚΟ.Δ.Ε.Π. έχουν ήδη συγκεντρωθεί και αποσταλεί συνολικά 2 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε:
«Από την πρώτη στιγμή του πολέμου στην Ουκρανία, ο δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π., βρίσκονται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού. Χαίρομαι που για ακόμα μια φορά οι Πειραιώτες έδειξαν την αλληλεγγύη και την ευαισθησία που τους διακρίνει και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. μαζί με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. Για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται ότι η πόλη μας είναι ενωμένη και πάντα κοντά σε όλους όσοι έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μας.»

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε:
«Ο Πειραιάς συμβάλλει έμπρακτα σε μια ακόμη πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς προς όλες τις Πειραιώτισσες και όλους του Πειραιώτες, που έσπευσαν και αυτή τη φορά μαζικά να συμπαρασταθούν στους Ουκρανούς συνανθρώπους μας, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί ο Πειραιάς αποκαλείται πόλη της προσφοράς και της ανθρωπιάς!»

 

eep logo