Γ. Ραγκούσης: Οργή κι αγανάκτηση στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας!

kratiko nikaias

Για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης 150 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την δίκαιη οργή των γιατρών και των λοιπών εργαζόμενων του Νοσοκομείου Νίκαιας για την απόφαση συγχώνευσης του Νοσοκομείου Δ. Αττικής «Αγία Βαρβάρα» με το «ΑΤΤΙΚΟ» και την απομάκρυνση 150 εργαζόμενων, οδηγώντας σε κατάρρευση το Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Συγκεκριμένα, Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για την απόφαση του προεδρεύοντα του ΚΕΣΥΠ, Υπουργού Υγείας, κ. Πλεύρη, να αλλάξουν οι οργανισμοί των Νοσοκομείων και να συγχωνευθεί το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» με το Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ», μεταφέροντας από τον ήδη υπάρχοντα κοινό οργανισμό Νίκαιας-Δυτικής Αττικής τις οργανικές θέσεις των εργαζόμενων, άρα και την απομάκρυνση 150 εξ αυτών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο της Νίκαιας πολλά χρόνια, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, στο νέο κοινό οργανισμό Δυτικής Αττικής-«ΑΤΤΙΚΟ».

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, η απόφαση του Υπουργού Υγείας υπονομεύει και περιφρονεί την επιστημονική και την κοινωνική προσφορά γιατρών κι εργαζομένων στο ΓΝ Νίκαιας-Πειραιά, καθώς η αποδυνάμωση του προσωπικού οδηγεί στην απαξίωση των γιατρών της Νίκαιας έναντι αυτών που υπηρετούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ» και στην κατάρρευση του Νοσοκομείου, γι' αυτό και απαιτούν την άμεση πλήρη και ισότιμη μεταφορά στον οργανισμό του Νοσοκομείου Νίκαιας όλων των οργανικών θέσεων υγειονομικών προερχόμενων από το Δ. Αττικής που εργάζονται ή έστω εφημερεύουν σε αυτό και δηλώνουν πως θα αγωνιστούν ακόμα με απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού Υγείας.

eep logo