Ψήφισμα ΔΣΠ για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

paris tromokratia

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά εκφράζει την βαθύτατη οδύνη και τον αποτροπιασμό του για τον θάνατο εκατοντάδων ανυποψίαστων πολιτών κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, για μόνο τον λόγο ότι ακολουθούσαν ένα τρόπο ζωής και διεπνέοντο από αξιακές αντιλήψεις διαφορετικές από εκείνες των δραστών.
Οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες είναι της κλίμακας πολεμικής επιχείρησης και επιχειρούν να πλήξουν την ουσία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, δεν θα καταφέρουν να αμαυρώσουν τις βασικές αξίες, που είναι το θεμέλιο κάθε σύγχρονης, πολιτισμένης και δημοκρατικά δομημένης κοινωνίας και αποτελούν παγκόσμια κληρονομία. Το τρίπτυχο που η Γαλλική Επανάσταση κληρονόμησε στον κόσμο «Ελευθερία – Ισότητα – Αδελφοσύνη» εξακολουθεί να μας εμπνέει και πρέπει με κάθε κόστος να διαφυλαχθεί. O φόβος δεν έχει θέση στις καρδιές ελεύθερων ανθρώπων.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι επιθέσεις αυτές δεν θα σταματήσουν εάν δεν παύσουν να υφίστανται τα αίτια που τις προκαλούν και δημιουργούν το πλαίσιο ανάπτυξης του θρησκευτικού φονταμενταλισμού.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά αποφάσισε να αποστείλει το παρόν ψήφισμα, με μετάφραση στα γαλλικά, προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους Παρισίων, Λυών και Μασσαλίας απευθυνόμενος δια των συναδέλφων του σε ολόκληρο τον Γαλλικό Λαό, ως ένδειξη εγκάρδιας συμπαράστασης σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη Γαλλία, την Ευρώπη και τον κόσμο, δηλώνοντας ότι τάσσεται αποφασιστικά στο πλευρό όλων όσοι θέλουν οι αξίες της Λογικής, της Δημοκρατίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας, που ανέδειξε ο Διαφωτισμός, να συνεχίσουν να αποτελούν πυξίδα για τον κόσμο, να σταματήσουν την προέλαση της νέας βαρβαρότητας και η Γαλλία, η Ευρώπη και ο κόσμος όλος να παύσει να πενθεί.