Ναυαγεί ο διαγωνισμός για τα δικαστήρια;

peiraias aerophoto apokleistiko

Συνάντηση εφ΄ όλης της ύλης Γ. Μώραλη – Γ. Γεραπετρίτη


Συνάντηση εφ΄ όλης της «Πειραϊκής» ύλης είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Πειραιά με τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο Γιάννης Μώραλης είχε ψηλά στην ατζέντα του την σοβαρή πιθανότητα να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός για τα Δικαστήρια Πειραιά και να επαναπροκηρυχθεί. Με όποια μεγάλη καθυστέρηση θα συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για ένα θέμα που χρονίζει και δεν έχει λυθεί εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται ότι δύο ήταν οι προτάσεις για τη στέγαση των δικαστηρίων. Η μία αφορούσε την ανακατασκευή του εργοστασίου του Κεράνη στην Πειραιώς στην είσοδο της πόλης και η άλλη την κατασκευή εξ αρχής Δικαστικού Μεγάρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο 500 μέτρα από το λιμάνι του Πειραιά, στην περιοχή του Παπαστράτου.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι, αν δεν δοθεί λύση και δεν επιλεγεί μια από τις δύο προτάσεις, τότε και η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη θα μπει στην ίδια κατηγορία σε ότι αφορά την κατασκευή δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά, με την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, που ενώ της παραχωρήθηκε το γιαπί της Ραλλείου, απέτυχε επί πέντε χρόνια να κατασκευάσει εκεί Δικαστικό Μέγαρο.

Πέραν τω παραπάνω, ο Γιάννης Μώραλης αναμενόταν να θέσει προς τον (Πειραιώτη) υπουργό Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη μια σειρά από εκκρεμότητες που αφορούν στην ανάπτυξη του Πειραιά. Μεταξύ άλλων, την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ μέχρι το Νέο Φάληρο, την ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους, την ολοκλήρωση των έργων του μετρό.

Παράλληλα, ο Γιάννης Μώραλης θα ενημέρωνε τον υπουργό Επικρατείας και για την πορεία εμβληματικών έργων στον Δήμο Πειραιά, όπως είναι οι ταχύτατες εργασίες για τη λειτουργία του Πύργου στο λιμάνι μετά από 50χρόνια, η ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, αλλά και της περιοχής του Τουρκολίμανου.