Αναστολή του 15νθήμερου «λουκέτου» σε καταστηματάρχη του Πειραιά

louketo 1

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της επιχείρησης - Δήλωση των δικηγόρων

Σε αίτηση αναστολής ζητώντας προσωρινή διαταγή αναστολής του 15μερου λουκέτου, που είχε επιβληθεί στην επιχείρηση του στον Πειραιά, προέβη γνωστός καταστηματάρχης της περιοχής, ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου Πειραιά.

Τελικώς η προσωρινή διαταγή αναστολής του 15μερου λουκέτου και του προστίμου έγινε δεκτή.

Η ανώνυμη καταγγελία στο Α.Τ. Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Όπως αποκαλύπτει το iefimerida, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε στο Α.Τ. Αγίου Ιωάννη Ρέντη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν την Κυριακή 26/12 στον γνωστό πολυχώρο του Πειραιά, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν θαμώνες, απολαμβάνοντας στιγμές χριστουγεννιάτικης χαλάρωσης με τις οικογένειές τους.

Ο εν λόγω πολυχώρος, έκτασης πέντε στρεμμάτων, ήταν γεμάτος από γονείς και παιδιά (άνω των 100 ατόμων).

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι έμπαιναν στον χώρο επιδείκνυαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης στους υπαλλήλους, ενώ λόγω της μεγάλης έκτασης του χώρου τηρούνταν και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο έλεγχος από τους αστυνομικούς διήρκησε μιάμιση ώρα χωρίς να διαπιστωθεί καμία παράβαση, πλην ενός πατέρα που ενώ είχε κάνει το εμβόλιο (1 η και 2 η δόση), δεν ίσχυε το πιστοποιητικό του καθώς είχαν περάσει οι 12 από τις 14 μέρες που απαιτούνται για την ενεργοποίηση του.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης

Ο συγκεκριμένος πατέρας (που είναι ξένος υπήκοος) τόνισε στα αστυνομικά όργανα ότι δεν γνώριζε ότι το πιστοποιητικό του δεν ήταν σε ισχύ καθώς στη χώρα του δεν υπάρχει αντίστοιχο πρωτόκολλο, ενώ επέδειξε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τόσο της γυναίκας του όσο και των δύο ανήλικων τέκνων του, που ίσχυαν κανονικά. Μάλιστα ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη για την παράτυπη είσοδό του στο μαγαζί.

Εντούτοις οι αστυνομικοί έκριναν σκόπιμο να επιβάλουν πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και σφράγισμα του πολυχώρου για 15 ημέρες.

Όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του επιχειρηματία Δημήτρης Μπελδέκος, Κωνσταντίνα Πετροπούλου και Γιάννης Γλύκας «σήμερα στο πρόσωπο του εντολέως μας αποκαταστάθηκε μία αδικία που ταλανίζει το σύνολο των συνεπών επιχειρηματιών της εστίασης. Η υπέρμετρη και δυσανάλογη ποινή του κλεισίματος της επιχείρησης του εντολέα μας ανεστάλη προσωρινώς, πράγμα που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Συγχρόνως η απόφαση αυτή δείχνει το δρόμο για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, όλων των επιχειρηματιών που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, και προσπαθούν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους, ενάντια στις αντιξοότητες των καιρών».

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo