Αναβολή για την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου του “Kids Christmas Fest”

kids christmas fest

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ψυχαγωγικών δράσεων

Οι προγραμματισμένες για σήμερα δραστηριότητες του “Kids Christmas Fest” στο «Χωριό των Ξωτικών» στην πλατεία Αλεξάνδρας, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας της βροχής, μεταφέρονται για αύριο Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρες 12:00 - 15:00.

Το πρόγραμμα των δράσεων αναλυτικά:

1. Το παιχνίδι ως βασικό συστατικό ευεξίας
Γονείς και παιδιά θα παίξουν και θα διασκεδάσουν με την ομάδα του Κωστή Σταματόπουλου και του Edutainment Center. Ομαδικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους που στοχεύουν στο να προκαλούν το μυαλό και το σώμα ώστε να ανακαλύψουμε και να δοκιμάσουμε τις πολλές δεξιότητες που διαθέτουμε.

2. Πρώτες βοήθειες για παιδιά και Βρεφικό μασάζ.
Καθοδήγηση για πρώτες βοήθειες στα παιδιά από ενήλικες και βρεφικό μασάζ. Πώς να προσφέρεις ευεξία και χαλάρωση στο βρέφος. Από το Red Swim Academy.

3. Original play
Το Αυθεντικό Παιχνίδι είναι ένας συνδυασμός γνωστικής, συναισθηματικής και αισθησιοκινητικής μάθησης, η οποία μπορεί να γίνει κατανοητή και να αναπτυχθεί κυρίως μέσω της πρακτικής. Εμπλέκει το παιδί με όλες του τις αισθήσεις και επιτρέπει την ελεύθερη σωματική του έκφραση.
Το Αυθεντικό Παιχνίδι βασίζεται στην έμφυτη τάση όλων των έμβιων όντων να λειτουργούν μέσω του παιχνιδιού προκειμένου να μαθαίνουν τον κόσμο και την πραγματικότητα. Η θεωρία του Αυθεντικού Παιχνιδιού υποστηρίζει ότι στο παιχνίδι είμαστε όλοι ίδιοι, όλοι παίζουμε με τον ίδιο τρόπο, αρκεί να νιώθουμε ασφαλείς και συναισθηματικά καλυμμένοι. Με την Αγγελική Καλατζοπούλου.

4. Ανάγνωση παραμυθιού
11.00-12.00: «Σελίδα μου, σελίδα μου!» Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικους σελιδοδείκτες για να θυμόμαστε σε ποιο σημείο ήμασταν στο αγαπημένο μας βιβλίο!
12.00-13.00: «ΕΓΩ είμαι ένας καλλιτέχνης». Ανάγνωση του βιβλίου «Είμαι ένας καλλιτέχνης» της Marta Altes και εικαστική δραστηριότητα όπου τα παιδιά φτιάχνουν το πορτραίτο τους με χαρτόνια, κουμπιά, χάντρες και άλλα διακοσμητικά.
13.00-14.00: «Μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά;» και «Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου μυστικό;» Διαβάζουμε το βιβλίο «Ασκαρδαμυκτί» και παίζουμε ένα κινητικό παιχνίδι… μόνο με τα μάτια! Διαβάζουμε το βιβλίο «Κρατάς μυστικό» και φτιάχνουμε μια μυστική ζωγραφιά με ακόμα πιο μυστικά υλικά!
Σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Keybooks.

5. Face painting, Γράμμα στον Άγιο Βασίλη, κατασκευές και παιδική μαγειρική
Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για άλλη μια φορά θα είναι δίπλα στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Face painting με άρωμα Χριστουγέννων, Γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ζωγραφική και Χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους. Δεν θα μπορούσε να λείψει η παιδική μαγειρική με Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές από τους pastry chef του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

6. Μουσική γωνιά
Δικαίωμα στη Χαρά, στην Φαντασία, στην Αυτοέκφραση! Και τα Χριστούγεννα, Δικαίωμα στη Μαγεία! Μουσική εκπαιδευτική δράση με τον Μίλτο Πιστώφ, τον βραβευμένο συγγραφέα του βιβλίου «Σι λόντε, το κορίτσι που βρήκε τη Μουσική».
Από το εργαστήρι πολιτιστικής εκπαίδευση «Θεάδραση».

7. Χορός και Έκφραση
Δεν ασκεί μόνο το σώμα. Εξευγενίζει και την ψυχή. Ο χορός είναι από τις καλύτερες δραστηριότητες που ευνοεί τόσο τη σωματική, όσο και τη διανοητική ανάπτυξη του παιδιού και τον χαρακτήρα του. Έχει αποδειχθεί, ότι η μουσική τραβάει τα παιδιά από μικρή ηλικία και τα ωθεί να χορέψουν! Εκτός από τα φυσικά, κοινωνικά αλλά και συναισθηματικά οφέλη που έχει ο χορός τα ωθεί επίσης στο να μάθουν και να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες.
Τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους χορευτικό καθοδηγούμενα από χορογράφους και υπό τους ήχους μοντέρνων επιτυχιών που θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους. Από τη σχολή χορού Angel Dancesport Academy.


 

eep logo