ΒΕΠ: Διαγωνισμός «Ανδριανός Μιχάλαρος» για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα

prasinh epixeirhmatikothta

Ολοκληρώθηκαν τα διαδικτυακά σεμινάρια στους μαθητές των ΕΠΑΛ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Διαδικτυακά Εργαστήρια Πράσινης Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού «Ανδριανός Μιχάλαρος», του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που διεξήχθησαν στις 6, 7, 13 & 14 Δεκεμβρίου 2021 και συμμετείχαν μαθητές από τα ΕΠΑΛ της Επιμελητηριακής του Περιφέρειας.

O Διαγωνισμός, ο οποίος υλοποιείται στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου ΒΕΠ, Ανδριανού Μιχάλαρου, που είχε όραμα και ανέλαβε την πρωτοβουλία για μία σειρά δράσεων με στόχο την ανάδειξη και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στα Τεχνικά Επαγγέλματα, υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο του έργου GreenTecLab «Ενδυνάμωση νεοσύστατων επιχειρήσεων για την προστασία του κλίματος», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Απώτερος σκοπός είναι να αναπτυχθούν καινοτόμες «πράσινες» επιχειρηματικές ιδέες από μαθητές των ΕΠΑΛ, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, έτσι ώστε να γίνει πράξη ότι η Τεχνική Εκπαίδευση είναι Επιλογή και όχι Λύση Ανάγκης.

Τα Εργαστήρια Πράσινης Επιχειρηματικότητας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Ιωάννης Γκόλιας, Καθηγητής ΕΜΠ και Προέδρος της Επιτροπής Εκδόσεων Ιδρύματος Ευγενίδου, Ιωάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ, Γεώργιος Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Κωνσταντίνος – Ευάγγελος Αραβώσης, ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων.

Επίσης ο Natalis Petrovits, Αρχιτέκτονας, Υπεύθυνος Έργου Πύργου Πειραιά παρουσίασε την μελέτη του Πύργου Πειραιά ως βιώσιμο κτίριο και ο Χρήστος Νικολούδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Mantis Business Innovation παρουσίασε το Ελληνικό Οικοσύστημα Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece.
Στα μέσα του νέου χρόνου προγραμματίζεται να διεξαχθεί ο διαγωνισμός των επιχειρηματικών ιδεών, όπου οι ομάδες μαθητών των ΕΠΑΛ (συμμετέχοντες) θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και στη συνέχεια θα διακριθούν οι τρεις πιο καινοτόμες ιδέες στους κλάδους: περιβάλλον, έξυπνη και βιώσιμη πόλη/λιμάνι, καινοτόμα προϊόντα και προηγμένα υλικά.

Να σημειωθεί ότι ο Διαγωνισμός Τεχνικής Εκπαίδευσης «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ» τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Β.Ε.Π. www.bep.gr.

eep logo