Συνάντηση Τσίπρα με ΕΙΝΑΠ: Ακυρώνονται χειρουργεία και θεραπείες ασθενών

tsipras einap

Οι καταγγελίες των γιατρών για τη δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ

 

Στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ εξαιτίας του κορονοϊού αναφέρθηκε το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα.

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ περιέγραψε ειδικότερα με δραματικούς τόνους την κατάσταση στο ΕΣΥ, τόσο ως προς τη φροντίδα των ασθενών με Covid19 όσο και ως προς τη νοσηλεία και αντιμετώπιση ασθενών με άλλα νοσήματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τόνισαν στον Αλέξη Τσίπρα πως σήμερα 148 ασθενείς βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εδώ και καιρό έχει οδηγήσει στην έκρηξη της θνητότητας, καθώς δεν λαμβάνουν την αρμόζουσα φροντίδα.

Παράλληλα, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην ακύρωση χειρουργείων και κρίσιμων θεραπειών για σοβαρές ασθένειες εξαιτίας της μονοθεματικής λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τόνισαν εμφατικά την ανάγκη άμεσης στήριξης στο ΕΣΥ με:

- άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για νοσηλεία και Covid περιστατικών

- άμεση πρόσληψη με κατεπείγουσες διαδικασίες όλων των επιλαχόντων γιατρών σε προκηρύξεις μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ

- διατήρηση στο ΕΣΥ των 1.500 εξειδικευμένων νοσηλευτών σε ειδικά τμήματα, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.

- την επιστροφή στα καθήκοντά 530 μάχιμων γιατρών, που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, με αυξημένα υγειονομικά στάνταρ και αυξημένο τέστινγκ.

ETEKA_Desktop

eep logo

OuranosVeakeioBanner