Κ. Καραμανλής: Μπαίνει στις… ράγες το τραμ στον Πειραιά

tram peiraias

Εγκαίνια των νέων στάσεων παρουσία του πρωθυπουργού

 

Θέμα ημερών είναι η εγκαινίαση παρουσία του πρωθυπουργού των νέων στάσεων του τραμ στον Πειραιά, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, κατά την παρουσίαση στη Βουλή των κεντρικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυξημένης κίνησης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στο νέο σύστημα δακτυλίου αλλά και στην περικοπή κατά 50% των ειδικών εξαιρέσεων που επέτρεπαν σε οδηγούν να μετακινούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας για να υπογραμμίσει

«Η κατάσταση στην περίμετρο δακτυλίου είναι βελτιωμένη. Δεν έχει σχέση το τι γίνεται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με ότι επικρατούσε πριν την εφαρμογή του δακτυλίου».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός λεωφορείων της ΟΣΥ, οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ ενώ προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα θα εγκαινιάσει με τον πρωθυπουργό 13 νέες στάσεις του ΤΡΑΜ στον Πειραιά.

«Στην Αθήνα το 2019 είχαμε 850 λεωφορεία. Σήμερα έχουμε 1.320 λεωφορεία, αύξηση 55%. Στις γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ το 2019 είχαμε 32 συρμούς εκ των οποίων το 1/3 ήταν εκτός λειτουργίας. Σήμερα έχουμε 38 συρμούς. Επι ΣΥΡΙΖΑ έγιναν μηδέν προσλήψεις στα ΜΜΜΕ. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε 1.389 προσλήψεις. Επι ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκαν 3 στάσεις ΤΡΑΜ. Εμείς επαναφέραμε την στάση στο Σύνταγμα, δώσαμε στάση στο ΣΕΦ ενώ σε λίγες ημέρες με τον πρωθυπουργό θα πάμε στον Πειραιά για τις 13 νέες στάσεις. Και το πιο βασικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το εισιτήριο στα 1,2 ευρώ και το πήγε στο 1,4 ευρώ. Εμείς το επαναφέραμε στο 1,2» είπε ο κ. Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη.

ETEKA_Desktop

eep logo