Επίσκεψη Ε.Σταματάκη στο Ειδικό Σχολείο Πειραιά

1 eidiko sxoleio peiraia

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη, συνοδευόμενη από το γραμματέα της ΕΛΜΕ Πειραιά, Στάθη Σκλαβενίτη, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015,επισκέφθηκε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το Ειδικό Γυμνάσιο Πειραιά και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά. Συζήτησε με τους διευθυντές των σχολείων, κα Άννα Τηλιακού, κα Μαρία Μαυρόγιαννη,κα Δήμητρα Σκλαβενίτου και τον κο Ευστάθιο Καρούμπη,το προσωπικό και τους γονείς των μαθητών και ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων.
Διαπίστωσε ότι η στελέχωση των σχολείων αυτών είναι ελλιπής, ιδιαίτερα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. «Άνοιξη» και του Ειδικού Γυμνασίου Πειραιά, παρά το γεγονός ότι η εικόνα έχει βελτιωθεί, μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις καθηγητών. Η μεταφορά των μαθητών γίνεται κανονικά, εκτός από ένα δρομολόγιο για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Ο εξοπλισμός και η κτιριακή υποδομή των σχολείων, κρίνονται ικανοποιητικά. Υπάρχει η ανάγκη νέων αιθουσών στο Ειδικό Γυμνάσιο και στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. «Άνοιξη». Σε ότι αφορά τα λειτουργικά έξοδα, η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη. Παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις, οι διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, στηρίζουν, εκπαιδευτικά και ψυχοκοινωνικά, τους μαθητές και τις οικογένειές τους και αναπτύσσουν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα προβλήματα στον Υπουργό Παιδείας, ζήτησε κατανόηση για τις ελλείψεις, μετέφερε τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας για την κάλυψη των κενών, διαβεβαίωσε ότι η ειδική αγωγή είναι στις πρώτες προτεραιότητες και ότι τόσο η ίδια όσο και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν και να εργάζονται, για τη διαρκή βελτίωση της εκπαίδευσης των Παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία.

eep logo