Ισχυροποιείται η αγορά του Πειραιά στον ελληνικό εμπορικό χάρτη

protokollo peiraias esee

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ και ΕΣΠ

 

Η στήριξη και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην πόλη του Πειραιά βρίσκεται στο επίκεντρο του Πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Πειραιά, του IN.EM.Y.-Ε.Σ.Ε.Ε. και του Ε.Σ.Π.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Καρανίκας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θοδωρής Καπράλος.

Βασική στόχευση μέσα από την υλοποίηση κοινών δράσεων, είναι να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, που θα επιτρέψουν στην αγορά του Πειραιά να ισχυροποιήσει τον μητροπολιτικό χαρακτήρα και τη θέση της στον ελληνικό εμπορικό χάρτη, για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη, αλλά και στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου όλα τα μέρη αποφάσισαν η συμφωνία να ενεργοποιηθεί αμέσως με την επικαιροποίηση της μελέτης του IN.EM.Y.-ΕΣΕΕ, για τη δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων στον Πειραιά και την επαφή των τριών μερών με την κεντρική διοίκηση και τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Δ. Καρύδης, η Διευθύντρια του ΙΝ.ΕΜ.Υ. ΕΣΕΕ κ. Β. Αρανίτου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά κ. Ηλ. Σαλπέας και ο Διευθυντής Προγραμματισμού & Aνάπτυξης του Δήμου Πειραιά κ. Αντ. Μήλιας.

protokollo peiraias esee 1

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Είναι μια σημαντική ημέρα για τον Πειραιά, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη της πόλης μας. Με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπογράψαμε με το IN.EM.Y., το Επιστημονικό Ινστιτούτο  της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, επισφραγίζουμε μια τριμερή συνεργασία για τη στήριξη και την τόνωση των πειραϊκών επιχειρήσεων. Στόχος μας είναι η υλοποίηση κοινών δράσεων, η ανάδειξη της εμπορικής αγοράς, η τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλλά και η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε να είμαστε μέρος στην ανάπτυξη της πειραϊκής επιχειρηματικότητας. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ σημαντική συνέργεια, η οποία δεν θα μείνει στις υπογραφές. Αντιθέτως θα υλοποιηθούν άμεσα οι πρώτες κοινές μας δράσεις με θετικό αντίκτυπο στη αγορά του Πειραιά, καθώς και μελέτες για μελλοντικές επενδύσεις ή παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας στην πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Καρανίκα και τον κ. Καπράλο για την καλή μας συνεργασία».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Καρανίκας, σε δήλωσή του επεσήμανε:

«Υπεγράφη μια τριμερής συμφωνία μεταξύ του IN.EM.Y., του Επιστημονικού Ινστιτούτου  της ΕΣΕΕ, του Δήμου Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου, με κύρια στόχευση την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων προβολής και προώθησης για τη στήριξη των πειραϊκών επιχειρήσεων, τη βελτίωση λειτουργίας της πόλης και την τόνωση της επισκεψιμότητάς της. Το IN.EM.Y.--ΕΣΕΕ πρόκειται να συμβάλλει με όλα τα ερευνητικά του εργαλεία και το επιστημονικό του δυναμικό για την όσο το δυνατό καλύτερη αποτίμηση της κατάστασης της αγοράς και την κατάθεση στοχευμένων προτάσεων. Η συνεργασία αυτή θα προάγει την ενθάρρυνση της δημιουργίας θεματικών αγορών που θα διακρίνονται για την ποικιλία των προϊόντων τους αλλά και της ποιότητάς τους, δράση που πρόκειται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την πόλη τόσο από την άποψη της συγκέντρωσης ομοειδών επιχειρήσεων, που μπορούν να λειτουργήσουν δυνητικά ως δίκτυο, όσοκαι από την άποψη της επισκεψιμότητας αλλοδαπών και ημεδαπών επισκεπτών. Η ΕΣΕΕ βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για τα μέλη της και με όλες της τις δυνάμεις θα συμβάλλει για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω διαμόρφωσης προτάσεων για τις κατάλληλες παρεμβάσεις στην εμπορική αγορά και γενικότερων δράσεων ενίσχυσης της μητροπολιτικής ταυτότητας της αγοράς του Πειραιά».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θοδωρής Καπράλος, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Σήμερα είναι μια τιμητική μέρα για τον Εμπορικό Σύλλογο, καθώς συμπράττουμε με τον δήμο της πόλης και με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Είναι μια κοινή προσπάθεια η οποία σηματοδοτεί μια σειρά από κοινές δράσεις.  Κανένας δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος του σε ένα περιβάλλον,  το οποίο αλλάζει εντελώς και ένα εμπορικό γίγνεσθαι, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Από την άλλη είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την πόλη να μπορέσει να είναι μία μητροπολιτική αγορά και να πάρει τη θέση που της αξίζει μέσα στη χώρα, αλλά και στον εμπορικό της χάρτη. Θεωρώ ότι ο Πειραιάς έχει τα εφόδια να είναι πρωταγωνιστής σε όλη τη χώρα, πράγμα το οποίο θα το κερδίσει μέσα από στοχευμένες δράσεις, πού θα ξεδιπλώσουμε το επόμενο διάστημα».

eep logo