Κηφισός SOS

autokinika vroxh

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Πειραιάς για Όλους"

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της πόλης μας "Πειραιάς για Όλους" επισημαίνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή του Κηφισσού μετά από έντονες βροχοπτώσεις και προτείνει λύσεις στο χρόνιο πρόβλημα.

► «Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην Αττική, διεκόπη η κυκλοφορία, λίγο μετά τις 23:00, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Δέλτα Φαλήρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λεωφόρο Συγγρού.»
► «Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, διεκόπη η κυκλοφορία, λίγο μετά τις 23:00, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Δέλτα Φαλήρου, στο ρεύμα προς τη Λεωφόρο Συγγρού.»
► «Λίγη ώρα αργότερα διεκόπη η διέλευση των ΙΧ και στην Πέτρου Ράλλη, από την οδό Αγίας Άννης, στο ρεύμα προς τη Λεωφόρο Κηφισού, ωστόσο λίγο μετά τις 12:30 τη νύχτα η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.»
► «Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, διακοπή κυκλοφορίας επεβλήθη και στον παράδρομο της Λ. Κηφισού, στο ρεύμα προς την οδό Πειραιώς, από το ύψος της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου. Προβλήματα παρατηρούνται κυρίως στις περιοχές του Μοσχάτου, Καλλιθέας και Ταύρου.»
► «Η Πυροσβεστική δέχθηκε 20 κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από αυτοκίνητα ακινητοποιημένα λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων -σε Αγ. Ι. Ρέντη, Μοσχάτο, Ταύρο, Καλλιθέα- και μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.»
► «Λίγο μετά τις επτά το πρωί (14.11.2021) αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος προς λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.»

Αυτές είναι μερικές από τις σημερινές ειδήσεις στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ για το ίδιο φαινόμενο που ξαναείδαμε και ξαναζήσαμε πριν από περίπου ένα μήνα.

Εκπέμψαμε SOS για τους κινδύνους που επαληθεύονται ξανά και ξανά και ξαναεκπέμπουμε.
Ακούει κανείς;

Είναι επιτακτικό, επιβεβλημένο και αδιαμφισβήτητο ότι για την προστασία των κατοίκων των επισφαλών περιοχών, ανάμεσά τους το Μοσχάτο και τμήμα του Πειραιά, πρέπει αμέσως να παρέμβει κάθε αρμόδια αρχή για:

  • εμβάθυνση και καθαρισμό της κοίτης του Κηφισού και του Ιλισού,
  • ενημέρωση των κατοίκων για τις κατάλληλες αντιδράσεις τους έναντι του κινδύνου από πλημμύρα,
  • εξοπλισμό των κατοίκων με τον κατάλληλο και γενικευμένο στην κοινότητα υλικοτεχνικό τρόπο ως προστασία έναντι του κινδύνου από πλημμύρα,
  • συνέχιση και ολοκλήρωση του παγωμένου έργου του Φαληρικού Όρμου με προτεραιότητα στην αντιπλημμυρική θωράκιση,
  • κατάλληλες παρεμβάσεις στα σημεία που έκαψαν οι πρόσφατες πυρκαγιές προκειμένου να αποτραπεί ή αναχαιτιστεί κατακλυσμιαία απορροή υδάτων.

    Τα περιθώρια στενεύουν. Η άρνηση Θεσμικών Διοικήσεων και Δημόσιων Υπηρεσιών συνιστά πλέον εγκληματική στάση.

eep logo