Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" για το Κανάλι Ένα και την απεργία των δημοσιογράφων

antarsia sto limani

"Δημοτικό Ραδιόφωνο στην υπηρεσία των εργαζομένων και του λαού του Πειραιά"

Η Δημοτική Κίνηση Πειραιά "Ανταρσία στο Λιμάνι" με ανακοίνωσή της δηλώνει την συμπαράστασή της "στη δίκαιη απεργία των δημοσιογράφων του Καναλιού Ένα, που κηρύχτηκε από την ΕΣΗΕΑ από τις 6πμ της Τετάρτης 23/11 έως τις 6πμ της Πέμπτης 24/11. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς, που απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους.

Εδώ και δύο χρόνια, η διοίκηση του σταθμού, με την πλήρη κάλυψη του Δημάρχου Μώραλη, με τρομοκρατία, απειλές και συκοφαντίες επιτίθεται στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Μετά τον εξαναγκασμό εργαζομένων σε αποχώρηση, την αφαίρεση εκπομπών, την απόπειρα λογοκρισίας σε ζωντανή εκπομπή, τις ΕΔΕ και τα πρόστιμα σε βάρος εργαζόμενων επειδή ενημέρωσαν, όπως τους είχε ζητηθεί, το Δημοτικό Συμβούλιο για όσα συμβαίνουν στο Κανάλι 1, προχωράει σε απολύσεις και μάλιστα υπόσχεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" έχει φέρει πολλές φορές το θέμα του δημοτικού ραδιοφώνου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο τελευταίο μάλιστα είχε ζητήσει να μην αποφασίσει το ΔΣ του σταθμού ούτε την ποινή ούτε την απόλυση. Αντίστοιχη θέση είχαν και οι παρατάξεις "Πειραιάς για όλους" και ¨Λαϊκή Συσπείρωση".

Η επιμονή του κ. Μώραλη να στηρίζει την αποτυχημένη διοίκηση του προέδρου της ΔΗΡΑΠ κ. Τζεφεράκου έχει φέρει το Κανάλι σε αδιέξοδο και τους εργαζόμενούς του σε απόγνωση. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιμονή; Πού οδηγεί η απαξίωση των εργαζόμενων και του Καναλιού; Στην μετατροπή του σε φερέφωνο της Δημοτικής Αρχής και της κυβερνητικής πολιτικής ή μήπως στην ιδιωτικοποίησή του;

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο ανήκει στους δημότες, οι εργαζόμενοι σε αυτό πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για το πρόγραμμα και τη λειτουργία του. Θέλουμε ραδιόφωνο αποκλειστικά δημόσιο, ανοικτό στον Πειραϊκό λαό, τα προβλήματα και τους αγώνες του. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και δημότες μπορούμε να το κάνουμε πράξη".

eep logo