Εκδήλωση για τις εργασιακές εξελίξεις και τις ιδιωτικοποιήσεις

syriza nikaia

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας

 

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση- συζήτηση διοργανώνει η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νίκαιας, στο πλαίσιο των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον πολυχώρο ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ (Πρώην Μηχανική Καλλιέργεια) Θηβών 243 Νίκαια, έχει στο επίκεντρο ζητήματα όπως ακρίβεια, ανεργία, χαμηλές αμοιβές, εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα καθώς και την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων δομών του Δημοσίου όπως η ΔΕΗ.

Ομιλητές θα είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, εργατολόγος, μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ και ο Νίκος Φωτόπουλος, μέλος ΔΣ ΔΕΗ, ως εκπρόσωπος εργαζομένων, μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για εκδήλωση, «με πολύ σοβαρά διακυβεύματα και ζητήματα σε μια εποχή που η κυβέρνηση της ΝΔ –Μητσοτάκη ολοένα και περισσότερο ψηφίζει και προωθεί αντιλαϊκά νομοσχέδια, που πλήττουν περισσότερο το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων, καταλύοντας τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας και δείχνοντας ανοχή στην επιχειρούμενη φασιστική επανεμφάνιση».

Ειδική αναφορά γίνεται στην απώλεια της πλειοψηφίας στην μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ, που χαρακτηρίζεται, γιατί η ελληνική πολιτεία θα χάσει την πλειοψηφία στον πυλώνα του ενεργειακού συστήματος της χώρας.

«Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ χωρίς την συμμετοχή του Δημοσίου αποτελεί απώλεια περιουσίας και εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο. Το δημόσιο και οι πολίτες θα χάσουν ένα σημαντικό κομμάτι της περιουσίας τους, χωρίς να ερωτηθούν, χωρίς να συζητηθεί στη Βουλή και μάλιστα μέσα σε μια περίοδο ακρίβειας, όταν βασικά αγαθά και ειδικότερα το ρεύμα πλήττονται από υπέρογκες αυξήσεις» επισημαίνεται.

Για αυτούς τους λόγους κρίνεται απαραίτητη η παρουσία όλων ανεξαιρέτως των μελών. «Να δώσουμε όλοι και όλες το παρόν, με πείσμα, ελπίδα κι αισιοδοξία για την απαλλαγή της χώρας μας από την πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση στα πολιτικά χρονικά» αναφέρεται.

Η συζήτηση–εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα μέτρα και τις προφυλάξεις που προβλέπονται (μάσκες, αποστάσεις στα καθίσματα κλπ) και παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που επιτάσσουν οι κανόνες καθώς και θα τηρηθούν όλα τα υφιστάμενα πρωτόκολλα ασφαλείας για την αποφυγή διάδοσης του Covid 19.

eep logo