Δέσμευση εισαγόμενων μανταρινιών με φύλλα και κοτσανάκια

mantarinia fylla

Από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά

Στη δέσμευση μανταρινιών συνολικού βάρους 810 κιλών προέλευσης Ιταλίας και Ισπανίας, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη.
Ειδικότερα, κατά τον διενεργηθέντα ποιοτικό και φυτοϋγειονομικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν 43 πλαστικά κιβώτια με μανταρίνια προέλευσης Ιταλίας βάρους 430 κιλών και 38 πλαστικά κιβώτια του ιδίου προϊόντος προέλευσης Ισπανίας βάρους 380 κιλών, επειδή έφεραν φύλλα και ποδίσκους κατά παράβαση της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας.
Επισημαίνεται ότι, τόσο η Ιταλία όσο και η Ισπανία θεωρούνται μολυσμένες περιοχές για τα εσπεριδοειδή, και η διακίνησή τους επιτρέπεται μόνο εφόσον είναι απαλλαγμένα από φύλλα και ποδίσκους.
Στα συγκεκριμένα προϊόντα, απαγορεύτηκε η διακίνηση και η εμπορία τους και θα ακολουθήσει επανέλεγχος, προκειμένου να κριθεί η περαιτέρω τύχη τους.